ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
S'amplia el termini de protecció de les persones en situació de vulnerabilitat causada per la COVID-19 en matèria d'habitatge
PUBLICAT Dimarts, 06.10.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

imatge lliure de drets habitatgeDes de l’OMIC de Canet de Mar ens informen que el passat dimecres 30 de setembre es van publicar al BOE noves mesures en matèria d’habitatge.

Amb la voluntat d’intentar solucionar la permanent crisi de l’habitatge, s’amplia el termini de protecció de les persones en una situació de vulnerabilitat social o econòmica sobrevinguda a conseqüència dels efectes de l'expansió de la COVID-19.

D'aquesta manera, amb l'aprovació d'aquest Reial decret llei, s'amplia fins al 31 de gener de 2021 el termini màxim de suspensió del procediment de desnonament i dels llançaments per a llars vulnerables sense alternativa residencial. Aquesta mesura afavoreix la possibilitat d'actuació dels serveis socials tenint en compte que persisteix una difícil situació per a moltes llars que poden estar en risc de perdre el seu habitatge.

En segon lloc, s'estén també fins al 31 de gener de 2021 la possibilitat de sol·licitar la moratòria o condonació parcial de la renda, quan l'arrendador sigui un gran tenedor (més de deu propietats) o entitat pública, en els termes establerts en el Reial decret llei 11/2020. Es tracta d'atendre determinades situacions de vulnerabilitat que puguin produir-se més enllà del 30 de setembre, actual data de finalització del referit termini, i a conseqüència de la situació derivada de l'evolució de la pandèmia. És una mesura que no afecta els petits propietaris d'habitatge.

Finalment, el nou Reial decret llei amplia fins al 31 de gener de 2021 els contractes d'arrendament d'habitatge que poden acollir-se a la pròrroga extraordinària de sis mesos, en els mateixos termes i condicions del contracte en vigor, sempre que no s'hagués arribat a un acord diferent entre les parts i que el propietari, persona física, no hagués comunicat la necessitat de l'habitatge per a si, en compliment dels terminis i condicions establerts en l'article 9.3 de la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d'Arrendaments Urbans.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^