ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L´alcalde desencalla a Madrid tres projectes que afecten Canet
PUBLICAT Divendres, 20.01.2006
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Els passos subterranis costaran 3.300.000 euros que pagarà l´administració de l´Estat

Joaquim Mas ha viatjat dos cops a Madrid aquesta tardor. S´ha trobat amb els responsables dels ministeris de Medi Ambient, de Renfe i de la Guàrdia Civil. Els temes tractats han estat els passos subterranis d´accés a les platges de Canet, la construcció d´un aparcament públic al costat de l´estació de tren i l´enderrocament de l´antiga caserna de la Guàrdia Civil.

A la primera visita, a la qual va anar amb la tinenta d´Urbanisme, Ibis Puig, es va aconseguir el compromís formal de començar la construcció dels passos subterranis a principis del 2006. N´hi ha tres, un a l´alçada de la caserna de la Guàrdia Civil, un altre al final del carrer Vall i un tercer a la zona dels vagons.

Aquest darrer espai, els vagons, un solar a tocar de l´estació de tren, vol ser habilitat com a aparcament públic. L´Ajuntament vol que se signi un conveni de cessió, com a mínim a 20 anys, per poder-lo utilitzar com a aparcament per a una seixantena de cotxes. D´aquesta manera es guanya un espai que solventa la manca d´aparcament i se segueix preservant la façana litoral, prioritat de l´equip de govern. 

La segona visita ha estat amb la Gerència d´infraestructures de l´Estat per tractar el tema de la Caserna de la Guàrdia Civil, descocupada des de fa més de dos anys. L´Ajuntament vol recuperar aquest espai com a zona verda.  Per aquest motiu ha ofert unes condicions de compra que han estat acceptades pels responsables de Madrid. L´Ajuntament pagarà 240.000 euros per aquest edifici, però ho farà paulatinament, entre els anys 2006, 2007 i 2008. L´edifici s´enderrocarà i recuperarem una altra finestra al mar.

Informació publicada al Viure Canet número 11 (desembre 2005)

^