ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Escolars de Canet escolten de primera mà la realitat dels accidents de trànsit
PUBLICAT Dimarts, 28.05.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

Aquest matí ha tingut lloc a l'Envelat de Vil·la Flora, l'activitat "Canvi de marxa". L'organitzava la fundació Mutual de Conductors, amb el suport del Servei Català de Trànsit i l'Ajuntament de Canet de Mar, a través dels responsables del cos de la Policia Local. Hi han participat més de 400 alumnes de tots els centres educatius del municipi. En concret ho han fet els cursos de 6è de l'Escola Misericòrdia, del Turó del Drac, FEDAC Santa Rosa de Lima i el Col·legi Yglesias i tots els alumnes de 3r i 4t de l'ESO dels instituts Lluís Domènech i Sunsi Mora i del Col·legi Yglesias.

canvi de marxa 28 de maig de 2019

"Canvi de marxa" és una activitat educativa que té per objectiu conscienciar els joves sobre les causes i les conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d'autoprotecció d'aquests nois i noies. S'adreça sobretot a la franja d'edat dels 14 als 18 anys, tot i que en aquesta ocasió també s'ha convidat els alumnes de 6è de primària, perquè han participat a les xerrades que la Policia Local fa a les escoles dins el projecte d'Educació per a la mobilitat segura.

canvi de marxa 28 de maig de 2019La millor manera d'arribar al públic és fer-los sentir còmodes i en un ambient conegut per després sorprendre'ls i impactar-los. Amb "Canvi de marxa" s'aconsegueix clarament aquest objectiu, ja que des de l'inici l'activitat compta amb una música moderna sonant a un volum considerable. Música i ambient de festa que queda trencat després d'una trucada en què s'informa d'un accident de trànsit. El fil conductor són dos actors que escenifiquen aquesta despreocupació inicial i l'angoixa posterior quan són sabedors d'una tragèdia. A partir d'aquí a l'escenari s'alternen vídeos d'accidents de trànsit, serveis d'emergències i conductes imprudents i perilloses a la carretera, amb testimonis reals de carn i ossos que surten a l'escenari a explicar als nois i les noies situacions dramàtiques viscudes. El primer un agent de la Policia Local. El segueixen un bomber, un professional del Servei d'Emergències Mèdiques, un noi en cadira de rodes amant de la velocitat i les motos i un senyor, també motorista, que va perdre la seva esposa perquè un conductor imprudent es va saltar un semàfor en vermell. Escoltar-los a tots ha fet que l'Envelat quedés completament en silenci i és creés una situació d'empatia i emoció continguda envers les víctimes i els professionals dels cossos d'emergència. 

De ben segur que ningú ha marxat indiferent. L'alcaldessa en funcions, Blanca Arbell, que hi ha assistit acompanyada de la regidora en funcions Assumpta Revoltós, ha agraït emocionada el testimoni de tots ells i ha demanat als joves, que interioritzin bé el que han vist, perquè uns segons d'imprudència ho poden canviar tot. També ha donat les gràcies al cos de la Policia Local per organitzar l'acte i als membres de la Mutual de Conductors, de la qual hi eren presents el seu president Joan Badenes, el vicepresident Jordi Herms i els patrons Salvador Tarodo i Josep M. Ambrós, per fer-lo possible. 

^