Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dijous, 16.05.2019

Cartell LGTBIL’espai jove de La Masoveria organitza el dia 17 de maig una activitat per visibilitzar el col·lectiu de persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTBI) amb motiu del dia internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia. És una activitat oberta a tothom que consistirà a pintar els bancs del passeig Marítim, a la zona del Neptú, amb les banderes del col·lectiu. Tindrà lloc a partir de les 5 de la tarda.

L’associació de famílies de menors transsexuals Chryssallis participarà a l’acte i llegirà un manifest.

El dia internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia se celebra el dia 17 de maig perquè és en aquest mateix dia, però de l’any 1990, quan l’Organització Mundial de la Salut va desclassificar l’homosexualitat com a malaltia mental.

Aquest dia internacional té com a finalitat conscienciar sobre la LGTBIfòbia, denunciar la discriminació que encara pateix el col·lectiu i seguir lluitant per garantir els seus drets a través de diferents activitats i accions que es realitzen a escala internacional. L’àrea de joventut de l’ajuntament de Canet, com a activitat dinamitzadora de la Masoveria, s’afegeix a les activitats de conscienciació.

En aquest enllaç podeu consultar el manifest d’enguany del 17 de maig.