ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Activitats de qualitat en el primer correllengua de Canet
PUBLICAT Dijous, 20.10.2005
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El passat divendres 14 d´octubre es va celebrar l´acte de cloenda del Correllengua 2005, amb la lectura del manifest del Correllengua i la conferència L´ús social del català, a càrrec del sociolingüista i escriptor Jordi Solé i Camardons.

exposició ràdio 2005 Per primer cop, s´ha celebrat aquest esdeveniment en favor de la llengua a la nostra població, amb diferents activitats que s´han anat succeint al llarg del mes de setembre i aquest mes d´octubre. Va començar amb la inauguració de l´exposició La transició democràtica i temps de ràdio Canet, el lliurament del Premi Bonal 2005 i la presentació de la Beca Raimon Bonal 2006, el dia 30 de setembre. El dia 4 d´octubre es va fer a la Casa Museu Domènech i Montaner la conferència Temps de transició i llengua, a càrrec de l´Il·lustríssim senyor Antoni Cruanyes, alcalde de Canet de Mar durant el període 1979-1987, i el dia 7 d´octubre, el senyor Màrius Serra va venir a la biblioteca P. Gual i Pujadas a fer-nos una xerrada sobre El tresor ocult de les paraules.

max cahner 2005 Durant aquest període també hem pogut gaudir de l'exposició Centenari de Joan Coromines, exposició que ha posat al nostre abast la vida i l´obra del lingüista, des del dia 1 al 13 d´octubre, a la Sala Municipal d´Exposicions; el dia 8 d'octubre va venir a Canet de Mar, el senyor Max Cahner, president de la Fundació Coromines, per donar-nos la seva visió particular de Joan Coromines.

Tots aquests actes han estat organitzats per l´IES Lluís Domènech i Montaner, l´Arxiu Municipal, la Biblioteca P. Gual i Pujades, la Casa museu Domènech i Montaner, el Centre d´estudi Canetencs i Ràdio Canet.

L´afluència de públic ha estat molt satisfactòria i esperem poder tornar a repetir l´experiència l´any vinent amb més actes i més implicació de les diferents entitats del poble.

Per acabar, volem agrair la col·laboració d´alguns comerços de la població, amb els diners dels quals s´han finançat els programes del Correllengua 2005. D´aquesta manera, hem pogut organitzar aquesta manifestació en favor de la llengua sense que hagi tingut cap cost econòmic per a l'Ajuntament.

Imatges: Max Cahner a l'exposició sobre Joan Coromines i l'exposició transició democràtica i temps de Ràdio Canet

Informació publicada el dijous 20 d'octubre de 2005

^