Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Medi Ambient activa la lluita contra la papallona processionāria als pins del municipi
PUBLICAT Dilluns, 08.04.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

Larva de papallona processionāria L'Ārea de Medi Ambient fa anys que lluita contra la processionāria, present a diversos espais verds del municipi. Aquest és un tipus de papallona que, de manera natural, es pot trobar al voltant de totes les espčcies de pins del mediterrani i, prop de les zones urbanes, suposa una problemātica especial a causa de les reaccions alˇlčrgiques que poden provocar els pčls urticants de les seves larves.

A Canet, fa anys que treballem retirant manualment les bosses de processionāria dels arbres propers als espais especialment sensibles, com parcs i escoles. D'aquesta manera, s'ha aconseguit reduir molt la presčncia de larves en aquests espais.

Exemple de trampa per a capturar processionāria

Com a novetat, aquest any s'han colˇlocat una cinquantena de trampes als arbres més alts, on més costa accedir a les bosses de processionāria, amb l'objectiu de capturar les larves en el moment en quč abandonen el niu i baixen cap a terra per enterrar-se. Sķn unes trampes en forma d'anell i es colˇloquen al tronc de l'arbre.

Aquestes mesures preventives segueixen el pla anomenat "Gestiķ Integrada de Plagues", que substitueix la lluita química per mčtodes més respectuosos amb el medi ambient i la salut humana.

Per cončixer més sobre el tema, podeu escoltar l'apartat de medi ambient del programa Ona Maresme del passat dia 2 d'abril de 2019, dedicat a la processionāria.Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^