ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Comencen els actes del Correllengua a Canet
PUBLICAT Dilluns, 03.10.2005
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Canet participa per primera vegada al Correllengua, una iniciativa que ja aplega més de 400 pobles catalans i que programa activitats en defensa i per al foment de l'ús social de la nostra llengua.

Al capdavant dels actes del Correllengua a Canet hi trobem l'Institut Lluís Domènech, els equipaments culturals municipals i diverses entitats locals.

Divendres passat vam començar amb el lliurament del Premi Raimon Bonal 2005 que ha estat pel jove Marc Vilà, estudiant de l'IES Domènech i Montaner pel seu treball Una empresa tèxtil: Francisco Vilà.

El premi Raimon Bonal, de 600 euros i patrocinat per La Caixa, és anual i es concedeix als millors treballs que tinguin a veure amb Canet, fets per joves d'entre 12 i 18 anys. Enguany s'hi han presentat cinc propostes.

Exposició transició i ràdio 2005 L'acte de divendres servia també per inaugurar l'exposició La transició democràtica i temps de Ràdio Canet. Aquests dos temes són els que centraven els treballs guanyadors del premi Bonal l'any passat. L'exposició ha estat coordinada per l'Arxiu Municipal i hi han participat també la Casa museu, la Biblioteca, Ràdio Canet i les joves autores dels treballs guanyadors, Irina Tàsias, Lourdes Pla i Marina Mustieles.
La podeu veure fins al 15 d'octubre a la Casa museu Domènech i Montaner. Aquesta exposició coincideix amb la que es va inaugurar dissabte a la sala municipal sobre el centenari del lingüista Joan Coromines. No es tracta d'una activitat que formi part dels actes del Correllengua, però la destaquem per la importància de Coromines, figura clau en el foment i la difusió de la llengua catalana.

Finalment, l'acte de divendres va incloure també la presentació de la tercera edició de la Beca Raimon Bonal. La Beca, bianual, està dotada amb 4.800 euros. La primera edició va guanyar-la l'historiador Carles Sàiz, amb un treball de recerca sobre Marià Serra. La segona l'han guanyada Francesc Bonastre, Francesc Cortés i Maria Teresa Ximenes amb una proposta de catalogació i estudi de l'arxiu musical de Canet.

Què més trobarem al Correllengua a Canet?

Dimarts 4 d'octubre a les 19.00 h. a la Casa museu:
Conferència Temps de transició i llengua a càrrec d'Antoni Cruanyes Becana i Narcís Roig, primers polítics de la democràcia

Divendres 7 d'octubre a les 19.00 h. a la Biblioteca:
Xerrada El tresor de les paraules, a càrrec de Màrius Serra

Divendres 14 d'octubre a les 19.00 h. a l'IES Lluís Domènech, l'actor Lluís Homar llegirà el manifest del Correllengua. Després, també a l'Institut, hi haurà una xerrada sobre l'ús social del català a càrrec del sociolingüista i escriptor Jordi Solé i Camardons


més informació: www.cal-llengua.org
Podeu accedir a les bases de la tercera edició de la Beca Bonal, entrant aquí

Fotografia: Francesc Fàbregas, publicada a Enderrock
Informació publicada el dilluns 3 d'octubre de 2005

^