Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Informaciķ sobre l'IBI i el cobrament de les modificacions pendents de liquidar
PUBLICAT Divendres, 05.10.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

Aquest octubre, des de l'Organisme de Gestiķ Tributāria de la Diputaciķ de Barcelona, ens al qual l'Ajuntament té delegada la recaptaciķ dels tributs i les taxes municipals, es notificarā als propietaris de béns immobles que tinguin endarreriments pendents de liquidar sobre modificacions o noves incorporacions al cadastre, l'import que els manca per complir amb la seva obligaciķ tributāria. Aquesta actuaciķ respon a la regularitzaciķ cadastral que va fer la Direcciķ General del Cadastre al nostre municipi l'any passat i l'import que s'ha de liquidar correspon a la diferčncia entre les quotes ja satisfetes i les que resulten de la incorporaciķ o modificaciķ que s'ha fet a l'immoble. 


Durant l’exercici 2017 es va dur a terme per part de la Direcciķ General del Cadastre un procediment de regularitzaciķ cadastral al nostre municipi, que tenia com a finalitat incorporar al Cadastre immobiliari les altes de béns immobles, així com les alteracions de les seves característiques, en aquells casos en quč s’havia incomplert l’obligaciķ de declarar de forma completa i correcta les circumstāncies determinants de l’alta o modificaciķ cadastral.

Per als béns immobles afectats per aquest procediment de regularitzaciķ, la quota de l’Impost sobre Béns Immobles de l’exercici 2018 ja ha reflectit el valor resultant de la incorporaciķ al Cadastre dels fets no declarats, i per tant ja s'han notificat les liquidacions individualitzades als propietaris. Aquesta notificaciķ es va fer l'abril passat a través de l'Organisme de Gestiķ Tributāria, de conformitat amb el que s'estableix als articles 102.3 de la Llei general tributāria i 77 del Text refķs de la Llei d’Hisendes Locals.

D’altra banda, com que les alteracions cadastrals resultants del procediment de regularitzaciķ generen efectes des del dia següent al dels fets, actes o negocis que originen la incorporaciķ o modificaciķ cadastral, a partir del mes d’octubre d’enguany l’Organisme de Gestiķ Tributāria notificarā la liquidaciķ dels endarreriments corresponents als exercicis no prescrits, per la diferčncia entre les quotes satisfetes i les que resulten de la incorporaciķ.

En cas de disconformitat amb el contingut de la liquidaciķ, es podrā interposar recurs de reposiciķ davant la Gerčncia de l'Organisme de Gestiķ Tributāria, previ al recurs contenciķs administratiu, en el termini d'un mes a partir de l'endemā de la recepciķ de la liquidaciķ.

Així mateix, es recorda als obligats que poden solˇlicitar l’ajornament o fraccionament del deute, amb les condicions i requisits regulats a l’Ordenanįa general de l’ORGT.

Per a més informaciķ, us podeu adreįar a l’Oficina de l’Organisme de Gestiķ Tributāria de Canet de Mar (Cr de la Font, 16, bxs 08360-Canet de Mar) , trucar al telčfon d’informaciķ 93 202 98 02 o consultar a la pāgina web de l’ORGT al següent enllaį: (https://orgtn.diba.cat/Home/index?LNG=es-es)

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^