ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet se suma al Dia de l'alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals
PUBLICAT Dimarts, 20.06.2017
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

BANNER LGTBIEl dimecres 28 de juny se celebra el Dia de l'alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (LGTBI). Canet de Mar, com ja va fer amb l'adhesió al manifest per a un nou model de salut trans, se suma a aquesta celebració. Fem nostre el manifest "Per uns municipis amb orgull i respecte als drets i llibertats de les persones LGTBI", farem onejar al balcó de l'Ajuntament el dia 28 la bandera de l'Arc de Sant Martí, símbol triat per aquest col·lectiu i farem una activitat per a la coeducació i atenció a la diversitat, que és el conte a la fresca del dia 20 de juliol. La sessió del conte que es fa a la plaça de la Biblioteca dijous 20 de juliol a les 19.00 hores, serà Cua de Sirena. És una activitat que fan conjuntament l’Àrea de Participació Ciutadana i Igualtat de l'Ajuntament, la Biblioteca P. Gual i Pujadas i l’Oficina de les dones i LGTBI - Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.

MANIFEST DIA DE L’ORGULL LESBIÀ, GAI, TRANS, BISEXUAL I INTERSEXUAL DE L’AJUNTAMENT DE CANET DE MAR

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI.  Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar  i  reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Tot i que s’ha avançat força en matèria legislativa arreu del món, encara hi ha molta feina a fer. A dia d’avui, a 73 estats del món es segueix perseguint i castigant les persones LGTBI i, el més greu, en 7 estats es segueix condemnant l’homosexualitat amb la pena de mort. Fins i tot on no hi ha persecució legal hi ha persecució social. Per això, és un dia per tornar a recordar i condemnar enèrgicament la situació de violència i discriminació que estan patint les persones lesbianes, gais, trans i bisexuals a la república russa de Txetxènia fruit de la persecució organitzada per part les autoritats d’aquest país. Des del 2009 l’Estat Espanyol reconeix el dret d’asil per motius d’orientació sexual, però, tot i així, organitzacions com ACNUR denuncien que actualment hi ha prop de 20.000 peticions d’asil esperant resposta. Una resposta que pot trigar fins a dos anys davant situacions personals que son de risc imminent.

També en el nostre entorn més proper hem patit agressions lgtbifòbiques a municipis catalans com  Berga, Barcelona, Sitges i, més recentment, Salou. A la demarcació de Barcelona és on més incidències per lgtbifòbia es registren: com més visibilitat més agressions a l’espai públic. És per això que es fa imprescindible el desplegament i aplicació efectiva a tot el territori de la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia per tal de sancionar totes aquelles actituds discriminatòries i violentes que dia rere dia pateixen les persones LGTBI al nostre país. Així com és imprescindible consolidar la presència de les persones LGTBI en espais de rellevància púbica i l’espai públic en general, més enllà del món virtual i 2.0.
I és que igualtat legal no vol dir igualtat real. A l’Estat Espanyol,  després de 12 anys de matrimoni igualitari i de 10 anys de l’aprovació de la llei d’identitat de gènere encara hi ha conquestes a fer en àmbits com l’educació, la sanitat i el món laboral. Segons estudis recents, més del 80% de les persones LGTBI amaguen la seva condició al seu lloc de treball.
Cal tornar a reivindicar la valentia i la defensa dels drets i llibertats dels moviments LGTBI a qui reconeixem tot el treball fet recordant, aquest any,  el 40è aniversari de la primera manifestació LGTBI portada a terme a Catalunya i a l’Estat Espanyol que va tenir lloc a Barcelona.

Volem fer explícita la  necessitat i la voluntat de seguir treballant des del nostre Ajuntament per a eradicar les discriminacions i fomentar el respecte a  la diversitat afectiva i sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere. L’Ajuntament de Canet de Mar se sent  orgullós de formar part d’una comunitat oberta i sense prejudicis  on es garanteixen els drets i llibertats de persones LGTBI en la seva vida quotidiana.

Aquest 28 de juny l’Ajuntament de Canet de Mar, per primer cop, mostra i fa explícit el convenciment que treballar per a la igualtat significa tenir com horitzó un escenari on les diferències per orientació afectiva i sexual, d’identitat de gènere i expressió de gènere són respectades, i entenem la lgtbifòbia com un problema social que ens interpel·la a tots i totes.
Es per això que avui farem onejar al balcó de l'Ajuntament LA bandera de l'Arc de Sant Martí, símbol triat per aquest col·lectiu i farem una activitat per a la coeducació i atenció a la diversitat, que és el conte a la fresca del dia 20 de juliol. La sessió del conte que es fa a la plaça de la Biblioteca dijous 20 de juliol a les 19.00 hores, serà Cua de Sirena. És una activitat que fan conjuntament l’Àrea de Participació Ciutadana i Igualtat de l'Ajuntament, la Biblioteca P. Gual i Pujadas i l’Oficina de les dones i LGTBI - Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.

28J

28J

Fitxer: 28J.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 325.28 kB

^