Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
27.01.2017
19:30h
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
Presentació del llibre: Els 100 refranys més populars amb Víctor Pàmies
Lloc
Sala Cultural Ramon de Capmany
Ho organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Literatura

Com podem arribar a determinar que Qui no vulgui pols, que no vagi a l´era és el refrany més popular de la llengua catalana?
Els 100 refranys més populars neixen d´una enquesta feta a través d´internet, el març de 2010, que van respondre 1.200 persones d´arreu de l´àmbit lingüístic.
Arran de la recopilació i tractament d'aquest cabal de respostes sorgeix la idea d´aplegar el recull que ara us presentem dels refranys més populars, amb el significat, variants, curiositats, equivalents en altres llengües i passatges literaris o periodístics que n´il·lustren l´ús i, sobretot, la vigència.

Víctor Pàmies i Jordi Palou

Víctor Pàmies i Riudor (Barcelona, 1963) és un lingüista especialitzat en paremiologia, la disciplina que estudia els refranys. És autor del portal sobre paremiologia catalana dites.cat, on comparteix els seus estudis i recerques sobre el tema. El 2011 publica Amb cara i ulls. Diccionari de dites i refranys sobre l´ull, el primer llibre en català finançat per micromecenatge, al portal Verkami.com, iniciativa que té continuïtat el 2012 amb En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap. També ha publicat Dites.cat, un diccionari de locucions, frases fetes i refranys.

Jordi Palou i Masip (Barcelona, 1966) és politòleg i traductor. El 1999 va posar en marxa la web rodamots.com i el butlletí associat Cada dia un mot, que actualment té més de 25.000 subscriptors. És autor, amb Pau Vidal, de RodaMots: deu anys fent ‘Cada dia un mot'.

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^