ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet hissa el 10 de març la bandera del Tibet
PUBLICAT Dijous, 10.03.2005
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L´Ajuntament de Canet de Mar se solidaritza amb el poble tibetà i hissa tot el dia d´avui, 10 de març de 2005, la bandera del Tibet.

L´any 2004 la Fundació Casa del Tibet va posar-se en contacte amb l´Ajuntament de Canet, per demanar-nos que féssim també nostre el reclam del poble tibetà, que pateix una situació de marginalitat al seu propi país.

Aleshores no ens va ser possible afegir-nos a la hissada de la bandera. Aquest 2005 ho podem fer i per això recolzem la commemoració del 46è aniversari de l´aixecament del poble tibetà, fent onejar la bandera tibetana al costat de la nostra, la catalana.

bandera del Tibet a l'Ajuntament El 10 de març de 1959 el govern de la Xina va esclafar les llibertats i els drets del poble tibetà. Un milió dos-cents mil tibetans foren assassinats i més de cent mil, obligats a exiliar-se.  Avui, 46 anys després, el govern xinès continua violant sistemàticament i impunement els Drets Humans.

El poble català comprèn la situació de desempara de les persones que són perseguides i que veuen esclafats els seus drets i llibertats com a poble. Fent onejar un dels símbols del Tibet els reconeixem com a poble i com a nació.

Canet de Mar, 10 de març de 2005

^