ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
06.11.2015
19:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Xerrada: Joan Amades, el folklorista polifacètic a càrrec de Gustau Molas
Activitat de l´Any Amades
Lloc
Biblioteca
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Conferència

Xerrada Joan AmadesEl divendres 6 de novembre, a les 7 del vespre, Plataforma per la Llengua Canet de Mar us oferirem la xerrada "Joan Amades, el folklorista polifacètic" a càrrec de Gustau Molas, a la biblioteca P. Gual i Pujadas.

Joan Amades, l'estudiós del folklore més polifacètic del nostre país allà on els hagi, va saber preveure que -en poques dècades-, podia desaparèixer de la nostra memòria i de la nostra vida quotidiana un ric patrimoni que, conscient de la seva importància es resistia a deixar en l'oblit, esmerçant la seva vida a salvaguardar el que hem anomenat la memòria del poble.

Gustau Molas, veí de Barcelona, va ser tècnic des de l'any 1979 al departament de col·leccions en el Museu Etnològic de Barcelona durant 35 anys, i convivint entre altres milers d'objectes, amb els recol·lectats per Joan Amades. Molas va estudiar a l´Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona i actualment està jubilat. És col·laborador des de l'any 2011, del programa de ràdio per internet "Fes ta festa", amb una secció anomenada "Els secrets de l'Etnològic" i és membre de l'Associació Cultural Joan Amades des de 2014.

També del 2 al 21 de novembre, es podrà visitar al vestíbul de la biblioteca P. Gual i Pujadas l´exposició “Joan Amades, la memòria del poble”. Xerrada i exposició formen part dels actes de l´Any Amades. El passat mes de juliol s´escaigueren els 125 anys del naixement de Joan Amades i Gelats (Barcelona 1890-1959).

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

^