ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
20.02.2015
19:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Presentació del llibre: Tots els dubtes del lingüista Rudolf Ortega
Una gramàtica del català a l´abast
Lloc
Sala Cultural Ramon de Capmany
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar - l´ONG del català
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Literatura

La llengua catalana presenta de vegades alguns aspectes problemàtics i qüestions que necessiten una resposta ràpida i eficaç. Tots els dubtes, l´edició revisada i actualitzada en un sol volum de Tinc un dubte i Tinc més dubtes, reuneix 500 aspectes bàsics del coneixement del català i permet resoldre dubtes tant d´ortografia i puntuació com de morfologia, sintaxi i semàntica. A través de petits fragments en prosa exposats amb un estil que defuig el llenguatge acadèmic, però també amb el rigor que demana la normativa, trobareu un manual amè, pràctic i actual, adaptat a la realitat lingüística quotidiana.

«Ortega transforma les seves explicacions gramaticals en microrelats hilarants que mantenen l´atenció del lector», del pròleg de Màrius Serra.

Presentació llibre: Tots els dubtes - febrer 2015Rudolf Ortega (Barcelona, 1970). Lingüista i autor de diverses obres sobre llengua catalana. A més dels precursors del present volum –Tinc un dubte i Tinc més dubtes-, ha escrit un Diccionari de futbol, Sense pèls a la llengua, el Llibre d´estil de COMRàdio i La dèria del català, també a RBA La Magrana. Es dedica professionalment a l´assessorament lingüístic, sobretot en mitjans de comunicació i en el món editorial fent correcció de novel·la i assaig. Ha treballat a Televisió Espanyola, COMRàdio, Catalunya Ràdio i en els diaris Avui i Público. Actualment és editor del Quadern, el suplement de cultura del diari El País.

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

^