ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet Aliments s'amplia i millora el servei a la població
Actualment podem donar cistella a més de 80 famílies cada mes
PUBLICAT Dimecres, 09.04.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Ara ha fet un any que va entrar en funcionament el projecte Canet Aliments, format per les entitats Càritas, Creu Roja i els Serveis Socials de l’Ajuntament. Fa més de 20 anys que els Serveis Socials van adherir-se al Pla d’Ajut alimentari de la Unió Europea, per poder disposar d’aliments per als casos de famílies en situacions desfavorides.  I ja fa 15 anys que l’Ajuntament va encomanar aquesta tasca a Creu Roja.

La situació de crisi que fa malauradament massa temps que estem patint, ha fet augmentar la demanda de famílies als Serveis socials, per això es va decidir treballar conjuntament les 3 entitats i crear el projecte Canet Aliments.

L’objectiu de Canet Aliments és poder donar resposta a les necessitats bàsiques d’alimentació i que es faci d’una forma organitzada i coordinada. Avui, un cop feta la valoració de l’any 2013, les tres entitats han decidit incorporar-hi millores i ampliacions.

El funcionament serà com fins ara. Des dels Serveis Socials, que és qui coordina el projecte, es fa la valoració i la selecció de les necessitats de les persones. Puntualment es fan compres d’aliments si així es requereix. Creu Roja continua essent l’entitat que gestiona la recepció dels aliments de diverses procedències i en fa l’emmagatzematge. Per fer-ho compta amb el suport del seu ampli voluntariat. I Càritas hi col·labora amb la compra de nombrosos aliments i completar així els estocs que també ens arriben de les aportacions de la Unió Europea. 

Cistella d'aliments

La formulació del projecte actual és la realització d'un lot equitatiu per a totes les famílies segons la composició i la tipologia de la unitat familiar. Els criteris que es tenen en compte en la composició de la cistella, que actualment està formada per 31 varietats de productes, són:

- El nombre de membres de la unitat familiar i la seva tipologia. La quantitat varia segons les persones que formen la família. Si hi ha menors d'edat, nadons o persones grans hi ha la possibilitat d'incloure-hi aliments per aquestes franges d'edat.

- Es té en compte que els aliments siguin variats i estiguin inclosos a la piràmide alimentària saludable.

- A més a més dels aliments, s'ha considerat poder afegir a la cistella productes d'higiene i neteja.

Funcionament dels lliuraments

Arrel de l'augment de famílies demandants, s'han ampliat els dies de lliurament de les cistelles. A banda, també es farà de forma individualitzada i es garanteix així la intimitat i la privacitat dels ciutadans.

Nou local

Ampliar el projecte vol dir que cal més espai per a l'emmagatzematge dels aliments i poder així consolidar-lo i donar-li futur. Així, s'ha trobat un local a prop dels Serveis Socials, amb prou espai per guardar aliments i perquè camions i furgonetes puguin descarregar. Té 80 m2  serà d'ús exclusiu per a Canet Aliments. És discret i permet fer el repartiment d'una manera molt més digne per a les famílies, respectant un temps exclusiu per a cadascuna, alhora que dóna la possibilitat de fer una certa tria dels diferents productes.

Rebost de Canet Aliments  Rebost Canet Aliments

Memòria 2013 dels Serveis Socials

^