ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Les Empremtes de Lluís Domènech, exposades a la Casa museu
PUBLICAT Dijous, 19.09.2013
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Imatge d'EmpremtesLa Sala jardí de la Casa museu acull, fins al 21 d'abril de l'any que ve, l'exposició Empremtes, Lluís Domènech i Montaner a Canet de Mar. La inauguració s'ha fet aquest 12 de setembre passat, coincidint amb l'inici de la Fira Mercat Modernista. Ens arriba acompanyada d'un catàleg editat expressament per deixar petja de l'estreta relació de Domènech amb la vila de Canet.

És una exposició que comença intentant reconstruir de forma visual la història de la masia Rocosa i la casa Domènech. S'acompanya de materials que s'han anat dipositant a l'actual Casa museu. Entre ells, mobles, escultures, peces de ceràmica, prototips dels que s'han col·locat posteriorment en molts dels edificis de l'arquitecte i que incorporà com a revestiment a l'arquitectura original de la masia Rocosa. S'hi estudia també l'obra arquitectònica de Lluís Domènech al municipi. Hi destaca un conjunt de plaques fotogràfiques realitzades pel mateix arquitecte. Entre elles, una de l'espai El Capricho, obra de Gaudí a Comillas; un Gaudí doncs fotografiat per Domènech. El conjunt més nombrós és el dedicat a la reproducció de motius florals, un material que referma el paper de la fotografia en el treball creatiu de Domènech i Montaner, ja que aquests estudis del natural són un dels temes cabdals del modernisme: la relació entre l’art i la natura.

En l'exposició destaquen com a fets singulars, la revisitació i la reconstrucció mental de la masia Rocosa com a laboratori d'idees domenequianes feta per Enric Granell i Toni Ramon, professors del Departament de Composició Arquitectònica de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona. També l'episodi extraordinari de la relació de Domènech amb el medi natural canetenc i les Flors domenequianes a càrrec de la professora d'història de l'art, Teresa-M.Sala i el seu equip d'investigadors.

Domènech i Montaner va desenvolupar la seva polifacètica activitat en molts indrets diferents. Madrid, Comillas, Reus, Palma de Mallorca o Barcelona. Però sens dubte, Canet fou casa seva i aquí fou on gestà algunes de les seves obres més importants. La masia Rocosa era el seu espai de treball i per aquest motiu, ocupa un lloc molt destacat en el que és la ruta modernista de Canet de Mar.

L'exposició Empremtes, Lluís Domènech i Montaner a Canet de Mar es pot veure doncs, a la Sala jardí de la Casa museu fins al 21 d'abril de 2014, en l'horari habitual d'aquest equipament.

Inauguració exposició Empremtes - setembre 2013   Inuguració Empremtes - setembre 2013  Inauguració Empremtes - setembre 2013

^