ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet participa a la setmana de la mobilitat sostenible
Del 22 al 29 de setembre
PUBLICAT Dijous, 19.09.2013
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Canet de Mar participa un any més a la setmana de la mobilitat sostenible i segura, que es farà a nivell de tot Catalunya des del 22 fins al 29 de setembre d'enguany. Sota el lema Aire net - Fes el pas !, la setmana proposa noves formes de mobilitat que substitueixin la dependència dels vehicles a motor, sobretot dels cotxes particulars.

Setmana mobilitat - imatge web Generalitat

Els objectius principals de la Setmana, que Canet de Mar ha adoptat després d'aherir-se a la iniciativa:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Què farem a Canet

Les activitats previstes al nostre municipi, que estan organitzades per l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament i per les entitats locals Fot-li castanya i Club Ciclista Canet són:

Diumenge 22 de setembre, Caminada verda

A les 9.30 hores des de la plaça Colomer, s'iniciarà una nova descoberta dels rials de Canet: rial de Can Figuerola - rial del Gel.  Més informació

Dimecres 25 de setembre. A peu a l'escola.

Des de Medi Ambient es convida tothom a deixar el cotxe a casa i anar a peu fins als centres escolars

Diumenge 29 de setembre, caminada modernista i pedalada

Caminada modernista saludable. A partir de les 10.30 hores es farà una ruta cultural pel centre del poble. Serà a peu, per promoure una activitat física moderada a fi de millorar la salut. Cal una inscripció prèvia a través de l'Àrea de Medi Ambient.  Més informació

Pedalada. A partir de les 11.30. Se sortirà des de la plaça 11 de setembre i s'anirà pel nucli urbà fins al passeig Marítim. És una activitat apte per a tothom. Més informació

Pedalada de l'any 2011

^