Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 13.08.2013

Oficina de TurismeLa Oficina de Turisme ha rebut gairebé 300 visites durant el mes de juliol de 2013, un nombre de persones similar a l’any passat. El seguiment que es fa, com l’any passat, amb un programa de Gestió de Visitants del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, que permet estudiar amb major detall el turisme a la vila, a partir dels visitants que s’acosten a l’Oficina de Turisme a demanar informació.

Així, dels visitants rebuts aquest mes de juliol el 23,6% viatja sol, el 27,3% ho fa en parella, el 29,0% ho fa en família i el 16,6% ho fa en grup. El 74% són gent entre 35 i 65 anys. Un 50% pernocta al municipi.

Sobre la procedència dels turistes, cal destacar els d’origen de l’estat que suposen el 49,09% (8 punts més que en el mateix període de l’any passat). En segon lloc, hi ha els francesos que han suposat un 25.5% (-1). El turisme alemany, és manté més o menys com l’any passat a l’entorn del 7%. Altres nacionalitats a destacar que també han visitat Canet de Mar són Rússia (5%), Països Baixos, Suïssa, Suècia, Dinamarca i Polònia, a banda de llocs de procedència més allunyats com són Argentina o Austràlia. 

Analitzant el turisme interior, el 81,5% (+4) és turisme català. La resta es reparteix entre els provinents de la Comunitat de Madrid (11,1%), Euskadi i Astúries.

De les visites de catalans, el 26% són de Barcelona ciutat i el 37% són ciutadans de Canet, que pregunten per les activitats que es fan a la vila, principalment sobre els Concerts al Castell de Santa Florentina i la Fira Mercat Modernista.

Sobre les consultes, un 68,4% (+6) fan referència al turisme cultural que ofereix el municipi, com la Casa museu Lluís Domènech i Montanter, la ruta Modernista, la ruta dels Indians o el patrimoni religiós. Un 25,7% (+7) consulta temes de natura i espais naturals, com el senderisme i les platges. La resta s’interessen per la gastronomia i la salut.

Finalment, cal destacar que quan arriben a l’Oficina de Turisme de Canet, la majoria de visitants demanen informació sobre Barcelona, tot i que una part important ja hi ha estat i busquen altres llocs per visitar. A la comarca, destaquem l’interès que desperten Arenys de Mar, Mataró, Caldes d’Estrac o Sant Pol de Mar, ja que la majoria defugen de les localitats molt turístiques o residencials. Fora de la comarca, Girona i Figueres són les destinacions més sol·licitades, a banda d’algunes localitats de la Costa Brava. Els parcs naturals del Montnegre i el Corredor, el Montseny i la Garrotxa també desperten interès, tot i que el paratge natural que més qüestions genera és Montserrat.