ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Els turistes que visiten Canet són majoritàriament catalans
PUBLICAT Dimarts, 13.08.2013
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Oficina de TurismeLa Oficina de Turisme ha rebut gairebé 300 visites durant el mes de juliol de 2013, un nombre de persones similar a l’any passat. El seguiment que es fa, com l’any passat, amb un programa de Gestió de Visitants del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, que permet estudiar amb major detall el turisme a la vila, a partir dels visitants que s’acosten a l’Oficina de Turisme a demanar informació.

Així, dels visitants rebuts aquest mes de juliol el 23,6% viatja sol, el 27,3% ho fa en parella, el 29,0% ho fa en família i el 16,6% ho fa en grup. El 74% són gent entre 35 i 65 anys. Un 50% pernocta al municipi.

Sobre la procedència dels turistes, cal destacar els d’origen de l’estat que suposen el 49,09% (8 punts més que en el mateix període de l’any passat). En segon lloc, hi ha els francesos que han suposat un 25.5% (-1). El turisme alemany, és manté més o menys com l’any passat a l’entorn del 7%. Altres nacionalitats a destacar que també han visitat Canet de Mar són Rússia (5%), Països Baixos, Suïssa, Suècia, Dinamarca i Polònia, a banda de llocs de procedència més allunyats com són Argentina o Austràlia. 

Analitzant el turisme interior, el 81,5% (+4) és turisme català. La resta es reparteix entre els provinents de la Comunitat de Madrid (11,1%), Euskadi i Astúries.

De les visites de catalans, el 26% són de Barcelona ciutat i el 37% són ciutadans de Canet, que pregunten per les activitats que es fan a la vila, principalment sobre els Concerts al Castell de Santa Florentina i la Fira Mercat Modernista.

Sobre les consultes, un 68,4% (+6) fan referència al turisme cultural que ofereix el municipi, com la Casa museu Lluís Domènech i Montanter, la ruta Modernista, la ruta dels Indians o el patrimoni religiós. Un 25,7% (+7) consulta temes de natura i espais naturals, com el senderisme i les platges. La resta s’interessen per la gastronomia i la salut.

Finalment, cal destacar que quan arriben a l’Oficina de Turisme de Canet, la majoria de visitants demanen informació sobre Barcelona, tot i que una part important ja hi ha estat i busquen altres llocs per visitar. A la comarca, destaquem l’interès que desperten Arenys de Mar, Mataró, Caldes d’Estrac o Sant Pol de Mar, ja que la majoria defugen de les localitats molt turístiques o residencials. Fora de la comarca, Girona i Figueres són les destinacions més sol·licitades, a banda d’algunes localitats de la Costa Brava. Els parcs naturals del Montnegre i el Corredor, el Montseny i la Garrotxa també desperten interès, tot i que el paratge natural que més qüestions genera és Montserrat.

^