ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'entrada a la Casa museu serà gratuïta el primer diumenge de mes
També el Dia mundial del patrimoni i el Dia dels museus
PUBLICAT Dijous, 08.08.2013
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

façana casa museuEl Ple municipal va aprovar a la sessió del mes de maig, una modificació de l'Ordenança fiscal número 30, que entrarà en vigor a partir del mes de setembre. Es tracta de l'Ordenança que fixa els preus públics per entrar a visitar la Casa museu Domènech i Montaner.

D'acord amb un informe de l'Àrea de Cultura, es va proposar modificar l'Ordenança per tal d'harmonitzar la necessitat de generar ingressos amb la missió educativa i cívica del museu i el dret ciutadà en l'accés al patrimoni. Actualment només es contempla la gratuïtat de l'entrada als menors de 12 anys i ara s'ha aprovat ampliar la gratuïtat a tots els segments de la població en dies puntuals. S'ha acordat que aquests dies siguin el primer diumenge de cada mes, el Dia internacional dels museus, que és el 18 de maig, i el Dia internacional del patrimoni, que és el 16 de novembre.

L'entrada a la Casa museu costa avui 3 euros per als adults i 2 euros per als jubilats, persones en situació d'atur, estudiants i usuaris del servei de biblioteca.

Els objectius que es persegueixen amb la mesura són el d'arribar a persones que no acostumen a visitar el museu, recentrar l'atenció en la visita de la col·lecció permanent de la Casa museu i harmonitzar les polítiques d'accés gratuït de l'equipament amb altres museus de la província de Barcelona que s’han anat estenent en els darrers anys en diferents formes.  La gratuïtat del primer diumenge de mes s'aplica per exemple a la Fundació Palau i Fabre de Caldes d'Estrac i als Museus d'Arenys de Mar.

La gratuïtat s'aplicarà a partir del diumenge 1 de setembre.

^