ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Medi Ambient inicia una nova campanya d'inspecció de bosses abandonades a la via pública
PUBLICAT Dijous, 14.02.2013
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

bossa escombrariesL’Àrea de Medi Ambient inicia una nova campanya d’inspeccions de bosses d’escombraries deixades incorrectament a la via pública i a les papereres per tal de reduir la seva presència de forma incontrolada. S’obriran totes aquelles  bosses que queden al carrer i les que es deixen incorrectament a les papereres, després de la recollida diària dels residus per la nit, perquè s’han tret incorrectament. Una vegada localitzada la persona propietària de la bossa s’iniciarà un procediment sancionador. Paral·lelament es du a terme la corresponent campanya informativa a través dels mitjans de què disposa l'Ajuntament: web municipal, ràdio local, plafons, cartells a les papereres i als iglús. 

Tot i que és una minoria la ciutadania que abandona les bosses d’escombraries al carrer o a les papereres, aquestes fan molt mal efecte a la majoria, esdevenint un problema tant per la imatge del nostre poble com pel fet que contribueixen negativament a la percepció que la població ho està fent bé. La campanya té l’objectiu per una banda de fer desaparèixer aquestes bosses abandonades incontroladament i per un altre millorar els resultats de recollida selectiva.

Us recordem que s’ha de treure cada fracció de residu segons el calendari de recollida porta a porta establert a Canet de Mar. El servei de recollida de residus no recull aquelles bosses que es treuen incorrectament. Si aquestes es recollissin malmetrien el procés de reciclatge final de cadascuna de les fraccions. També us recordem que el dimecres, dia del rebuig, no es poden treure fraccions reciclables com envasos, paper i cartró, vidre o orgànica, i per tant es deixen al carrer aquelles bosses que contenen aquest tipus de residus. D’aquesta manera s’evita que residus reciclables acabin sent incinerats.

Per una altra banda, des de l'Ajuntament demanem a la població que utilitzi les papereres per llençar-hi aquells residus individuals que generem a l’espai públic però que en cap cas es llencin bosses d’escombraries originades dins de les nostres cases.

^