Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar
A la sessió extraordinària del Ple celebrada el 26 de juliol, els regidors electes han acordat, per 11 vots a favor i 6 en contra, l'aprovació inicial del projecte de rehabilitació del teatre Odèon. Un projecte que ens arriba a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, ja que aquesta institució ha estat l'encarregada de la contractació de la redacció del projecte i la direcció facultativa, amb un cost de 131.398,40 euros.
El regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet, ha recordat durant el plenari la cronologia d'un dels projectes de més pes per al municipi, no només pel cost de l'obra, sinó pel que ha suposat a nivell de reivindicació cultural i social dels canetencs. Des de la compra de l'edifici per part de l'Ajuntament al desembre de l'any 2002, el vell teatre ha passat per un procés de recuperació al qual han intervingut no només l'Ajuntament, sinó també institucions supramunicipals, com la Generalitat, la mateixa Diputació de Barcelona i el Fons Europeu.
L'any 2007 vam poder iniciar una primera fase de les obres de recuperació, però malauradament l'accident laboral en què va perdre la vida un treballador, va aturar els treballs. Després d'anys de procés judicial, al 2015 el Govern actual va poder licitar una nova fase de rehabilitació. Així es com, amb la recuperació de les voltes de l'Odèon, vam estrenar la façana de la planta baixa. Al 2017 vam tirar endavant les obres del Volum Masó, amb un pressupost de poc més de 500.000 euros i així vam deixar l'estructura de l'edifici a punt per al projecte que ara es presenta.
La inversió prevista per al projecte de reconstrucció és de 3.167.510,48 euros per a la rehabilitació de l'edifici i 885.545,49 euros per a l'escenotècnia.
Mentre l'Ajuntament i la Diputació gestionaven el finançament del projecte que s'ha aprovat aquest juliol, el Bisbat de Girona, propietari de l'edifici del Centre parroquial, va manifestar la intenció de vendre aquest espai a l'Ajuntament. Aquest fet ha permès incloure el Centru al projecte Odèon amb la millora que això suposa quan als espais disponibles.
El projecte lliurat a l'Ajuntament preveu la reconstrucció de l'Odèon tal i com l'edifici va ser concebut històricament per l'arquitecte Rafael Masó, però adaptat a la normativa, programa i necessitats actuals. La planta primera es destinarà a la sala gran, amb una capacitat per a 242 espectadors. La planta baixa, inclourà foyer i bar cafeteria obert a la plaça Colomer. Al cos proper a l'església s'hi ubicaran camerins, magatzems i instal·lacions necessàries per a l'activitat de teatre.
L'aprovació provisional del projecte executiu representa l'aposta del Govern actual de tirar endavant un edifici cultural que revitalitzi el centre històric i li doni un impuls econòmic. L'Odèon serà un centre de creació artística municipal, que donarà veu als grups culturals de diferents disciplines artístiques i serà lloc de referència com ho fou als anys 70.
L'obra de rehabilitació es farà en tres fases. Aquesta tardor es licitarà una primera part, amb un pressupost de 1.172.000 inclosa ja al pressupost de 2018. La resta es farà en els propers exercicis econòmics. La previsió és que a finals de l'any 2020 tinguem definitivament el teatre operatiu.
El projecte de rehabilitació es troba actualment en fase d'exposició pública. Consulteu-lo al tauler d'anuncis del web.