ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Treball conjunt dels municipis per rellançar els polígons industrials
PUBLICAT Dimecres, 17.10.2012
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Signatura Albert Lamana - polígons industrialsEls ajuntaments de Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres i Canet de Mar, a través dels seus responsables de Promoció Econòmica i Indústria, conjuntament amb les associacions AEPIPM (Associació d'Empresaris de polígons industrials de Pineda de Mar), FAGEM (Federació d'Associacions Gremis empresaris del Maresme) i UPIC (Unió de polígons industrials de Catalunya), acaben de signar un acord per desenvolupar mesures encaminades a crear estratègies d'impuls per generar ocupació a les zones industrials d'aquestes poblacions. En el cas de Canet la signatura l'ha feta el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Albert Lamana.

La formalització d'aquest acord passa per adreçar-se a la presidència del Consell Comarcal del Maresme, per sol·licitar la participació d'aquest ens comarcal en aquest projecte. En una carta adreçada al president del Consell, Miquel Àngel Martínez, els representants dels tres ajuntaments i de les tres associacions d'empresaris i polígons, han exposat la problemàtica actual de les zones industrials. Els polígons van ser zones primordialment destinades a ubicar indústria i serveis d'economia molt diversa. Els ajuntaments veien amb bons ulls la creació d'aquestes zones, perquè a més a més de revaloritzar el sòl, era una manera de facilitar el manteniment i l'arribada de noves empreses i, per tant, el manterniment i l'increment d'ocupació. La realitat actual però, és que hi ha moltes zones sense ocupar i difícilment s'hi podrà instal·lar en un temps raonable alguna tipologia d'indústria i pensar en un altre tipus d'activitat comporta tràmits no només infructuosos sinó incapaços d'anar més enllà a causa de les traves existents.

El grup impulsor, fa vàries propostes, la primera de les quals seria fer una diagnosi de les zones de la comarca que són sòl sense activitat i fer un estudi sobre quina tipologia d'activitats o grans projectes es podrien implantar o situar a la comarca, de manera que cobrissin les pròpies necessitats del nostre territori. Els projectes han de donar valor afegit a la comarca, han de tenir projecció i ser sostenibles en el temps. Les línies d'actuació presentades són:

- Crear una estratègia conjunta d'impuls de polígons industrials que no descarti cap projecte i que generi ocupació per usos del polígon.

- Agrupar els projectes per temàtiques i activitats

- Obrir la proposta a tots els municipis de la comarca del Maresme.

- Diagnosi i pla estratègic dels polígons industrials.

Es posa de manifest doncs, l'interès de treballar plegats per cercar el benefici conjunt de les poblacions del Maresme i les ganes de trobar solucions a les problemàtiques empresarials en uns moments complexos a nivell global.

^