Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Casa d'Oficis ECO TALLER treballa a la Casa museu i al parc Santinyà
Vacances del 25 de juliol fins al 19 d'agost
PUBLICAT Divendres, 22.07.2011
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

logotip Casa Oficis ECO TALLERLa Casa d'Oficis va iniciar-se a Canet l'octubre de l'any 2010. Després de sis mesos de formació, la segona fase del programa va començar el 14 d'abril d'aquest any i s'allargarà fins al 13 d'octubre. Els alumnes de la Casa, que són 10 nois per cadascun dels 3 mòduls que s'hi imparteixen, tenen un contracte de formació i reben un sou, que és del 75% del salari mínim interprofessional.

Dilluns que ve comencen el període de vacances, que s'allargarà fins al 19 d'agost.

Casa museu, parc Santinyà i Vil·la Flora

Els alumnes del mòdul de pintura estan treballant a la Casa museu Domènech i Montaner, equipament que es troba en transformació completa a causa del procés de museïtzació que estarà enllestit aquest setembre i que ens oferirà la col·lecció d'una manera més entenedora, didàctica i moderna. Els alumnes de la Casa d'Oficis són els encarregats de la restauració dels elements de fusta exteriors i interiors, fent que recuperin el seu aspecte original. S'utilitzen pintures ecològiques idònies per a la conservació dels originals exposats, ja que no contenen productes abrasius.

Casa Oficis - forestalsEls alumnes del mòdul de treballs forestals treballen al Parc Santinyà, desbrossant, netejant i efectuant aclarides, estassades i podes a tot el parc.  Aquestes tasques les porten a terme tant manualment com mecànicament. El Parc Santinyà és un pulmó verd al centre de Canet, un espai únic que ha ofert durant molt de temps un aspecte descuidat. Ara, amb la tasca de la Casa d'Oficis, es recupera una zona boscosa apte per passejar i gaudir de les instal·lacions, taules i bancs en un entorn més agradable. L'objectiu d'aquesta millora és recuperar espais d'oci i natura al centre del poble i incentivar el civisme.

I pel que fa al mòdul d'instal·ladors de plaques solars tèrmiques i sistemes de distribució d'aigua, els alumnes estan treballant al bosc de Vil·la Flora. Han adequat el terreny per tal de poder instal·lar-hi un hort eòlic - solar, que proveirà d'aigua calenta sanitària a diverses instal·lacions de Vil·la Flora. Els alumnes s'han encarregat de fabricar i mecanitzar totes les peces necessàries per a la creació d'aquest hort. L'hort eòlic - solar quedarà a Vil·la Flora, com a exposició permanent per tal que es pugui veure el funcionament dels sistemes d'aprofitament tèrmic, que formen part de l'àmbit de les energies renovables.

El futur de la Casa d'Oficis

La Casa d'Oficis Eco Taller acaba, com hem dit, el 13 d'octubre pròxim. Els responsables de la Casa d'Oficis i l'Ajuntament estan a l'espera que el Departament d'Empresa i Ocupació tregui noves convocatòries per programes de Noves Cases d'Ofici/Escoles taller. Per tant, encara es desconeix si aquests programes tindran continuació.

Més informació sobre la Casa d'Oficis Eco Taller

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^