ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El fons local de la memòria històrica s'amplia amb 8 publicacions i dietaris
PUBLICAT Dimarts, 23.03.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
trencadís

Coneixes el “Trencadís”?

És el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona que té com objectius promoure i difondre la cultura local i preservar i facilitar l'accés a aquelles col·leccions úniques i valuoses de les biblioteques de la Xarxa.

La Biblioteca P. Gual i Pujadas ha incrementat la presència del seu fons local a la plataforma “Trencadís” amb la incorporació de 8 publicacions periòdiques i els dietaris de la Biblioteca Popular de Canet de Mar escrits per les seves bibliotecàries entre 1920 i 1956.

Les 8 publicacions periòdiques, referents majoritàriament a Canet de Mar,  se sumen a les ja digitalitzades anteriorment i contenen un munt d'informació local i de la comarca des de finals del segle XIX i al llarg de gairabé tot el s. XX.

Aquestes són les noves incorporacions: “Bandera Vella”, “El Bien”, “La Comarca de Llevant”, “El Crucero”, “La Veu de la Costa”, “Vida Llevantina”, “Reseña eclesiástica” i  “Catalunya”. 

Estan totes disponibles per a consulta al següent enllaç

trencadís 4Els Dietaris de la Biblioteca popular de Canet de Mar varen néixer com un document de gestió interna, per deixar per escrit la rutina diària de la feina a la Biblioteca: entrades i sortides de documents, les diferents tasques realitzades, visites d'inspecció, etc. En ocasions, però, les bibliotecàries, amb el seu estil personal, també deixaven constància dels fets ocorreguts en el dia a dia, convertint aquests documents en un testimoni de la vida de l'època, des de la Dictadura de Primo de Rivera, l'adveniment de la II República, la Guerra Civil, la desfeta republicana i l'entrada de les tropes franquistes amb la consegüent Dictadura.

Podeu consultar els testimonis bibliotecaris de la Biblioteca Popular de Canet de Mar, des de 1920 a 1956, amb totes les transcripcions disponibles a: 

https://trencadis.diba.cat/Trencadis/category?ct=trencadis&cat=06 

trencadís 1   trencadís 2   trencadís 3
 
 

^