ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet en risc alt de rebrot de la COVID-19
L´Ajuntament fa una crida per complir amb totes les mesures de contenció del Coronavirus
PUBLICAT Dijous, 27.08.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

mapa covid canetCanet de Mar se situa en situació de risc alt de rebrot. Amb dades d’aquest divendres 4 de setembre, Canet es troba en un índex de  risc de 165,15, segons dades les dades del mapa interactiu publicat pel portal web del 324. Segons s’indica en aquest interactiu, el risc de rebrot es considera alt que aquesta xifra està per sobre de 100, i si supera el 200 passa a considerar-se molt alt.

Segons les dades publicades, al llarg de la darrera setmana s’han diagnosticat amb PCR un total de 15 casos positius i en els darrers 14 dies han estat 30 els casos diagnosticats amb aquesta mateixa tècnica. Seguint amb aquestes dades, la incidència acumulada en els darrers 14 dies és de 206,53 casos per cada 100.000 habitants.

Aquestes xifres a l’alça posen en relleu la necessitat d’actuar per evitar viure un rebrot al nostre municipi. Per tal de poder reduir la corba de contagis, des de l’Ajuntament de Canet de Mar fem una crida a la població perquè se segueixin complint les mesures de seguretat i higiene establertes des de l’inici de la pandèmia: Respectar la distància social d’entre 1.5 i 2 metres entre persones, portar la mascareta correctament col·locada – cobrin nas i boca – totes les persones majors de 6 anys i fer una correcta i freqüent higiene de mans.

formula covid

Davant de les preocupants dades que hi ha actualment a Catalunya i que en funció de la seva evolució poden condicionar la situació de la pandèmia d’aquesta tardor, les autoritats sanitàries i el Govern de la Generalitat de Catalunya van anunciar noves mesures per ajudar a contenir el virus.

A part de la fórmula que ens protegeix: distància / higiene de mans / mascareta, el govern de la Generalitat també demana a la ciutadania evitar desplaçaments innecessaris, limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable i limitar-les a un màxim de 10 persones tant en l’ àmbit públic com en el privat.

Aquesta nova mesura se suma a la prohibició de fumar  en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

També es va limitar l’horari de tancament dels establiments a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

Des de l’Ajuntament de Canet de Mar ens sumem a aquestes recomanacions per tal de poder reduir els contagis de COVID-19 i, en els pròxims dies s’anirà informant de les diferents accions que es duguin a terme al nostre municipi per tal de poder evitar els contagis.

^