Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Guia bāsica sobre les modificacions que es realitzin sobre els ERTO en la incorporaciķ progressiva a l´activitat
PUBLICAT Divendres, 22.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

Arran de la publicaciķ del RDL 18/2020, el darrer 12 maig, que estableix diferents possibilitats de variaciķ de les condicions dels ERT per reactivar l’economia, des del departament jurídic de la PIMEC s’ha estat treballant per tal de poder facilitar a la ciutadania una guia que fereix tota la informaciķ necessāria respecte a l'afectaciķ que suposa el concepte de la recuperaciķ de l'activitat amb la vinculaciķ de l'afectaciķ de l'ERTO amb forįa major parcial. També s’ha elaborat un esquema amb totes les variacions dels ERTO que recull les diferents opcions existents en relaciķ a la incorporaciķ dels treballadors i de les treballadores.

En aquest sentit, els ERTOS amb carācter de forįa major (art.22 RDL 8/2020), als quals estiguin subjectes els treballadors, estaran o bé en Forįa Major Total (activitats que no puguin reprendre l'activitat) o bé en Forįa Major Parcial (activitats que puguin reprendre l'activitat parcialment).

Així, aquelles empreses que estiguin aplicant un ERTO amb carācter de forįa major, hauran de comunicar a la Tresoreria General de la Seguretat Social la situaciķ de forįa major total o parcial en la qual es trobin a partir del 13/05/2020, solˇlicitant l'aplicaciķ de les exempcions corresponents en cadascun dels casos (veure document adjunt i exemples exposats).

D’altra banda, la Tresoreria General de la Seguretat Social ha publicat un aclariment al butlletí de notícies RED 11/2020 per complementar les instruccions en relaciķ a aquests canvis als ERTO i, entre altres qüestions, especificant des de quan sķn vigents les noves cotitzacions.


Per a més informaciķ, podeu consultar la pāgina web del SEPE.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^