ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ja saps tot el que ofereix la Mobilitat Internacional Jove?
Joventut dóna una àmplia informació sobre les opcions disponibles
PUBLICAT Divendres, 22.03.2019
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

mobilitat internacional imatge webAquest març l’Àrea de Joventut treballa intensivament per explicar tota l'opció que ofereix la Mobilitat Internacional Jove. La mobilitat internacional té multitud d'opcions. Hi ha una gran varietat de formes de fer una estada a l’estranger: des de la cooperació internacional a pràctiques formatives passant per una l’experiència laboral i pel turisme alternatiu, per posar uns exemples.

L’Ajuntament forma part d’un conveni amb 24 ajuntaments per fomentar aquesta temàtica i aquestes experiències entre els i les joves de la comarca. Aquest conveni es concreta en el Servei de Mobilitat Internacional que ofereix assessorament, informació i recursos adreçats a joves i a professionals de joventut. A Canet s’ha organitzat un seguit d’accions que es concentren sobretot durant aquest mes de març.

Tallers als centres de secundària.
4 sessions d’un taller sobre les oportunitats de la Mobilitat Internacional adreçat als alumnes de 2n de Batxillerat de Canet de Mar. Un taller pel grup de 2n de l’institut Sunsi Móra, que va tenir lloc el passat 13 de febrer i tres pels grups de l’institut Lluís Domènech els dies 6 i 20 de març. El taller, de format participatiu i dinàmic, pretén donar informació sobre les possibilitats que presenta la mobilitat i despertar l’interès per aquesta per part dels i les joves posant exemples i experiències d’altres i emmarcant-les en els quatre eixos més destacats: Feina i pràctiques, Estudis, Voluntariat i Turisme alternatiu

Exposició REPTES a la Biblioteca P. Gual i Pujadas
Fins al 26 de març el vestíbul de la Biblioteca municipal compta amb l’exposició “REPTES. Joves del Maresme en els règims de mobilitat”. L’exposició mostra l’estada a l’estranger de  diferents joves de la comarca en el marc d’algun projecte de mobilitat. S’ha escollit vuit històries representatives de la diversitat de joves i dels tipus d'estades, realitzant entrevistes sobre el moment previ a marxar, l'estada i el retorn. 
El seu testimoni analitza el sentit de la mobilitat internacional juvenil en una generació marcada per la globalització, la necessitat d’adquirir certes competències  internacionals pel mercat laboral d'avui, les facilitats i les barreres en el moviment de les persones, i els processos  d'adaptació que tenen lloc en la instal·lació de les persones en un país estranger.

Xerrada a la Biblioteca P. Gual i Pujadas
El dia 15 de març s'ha fet a la Biblioteca la xerrada “Oportunitats generals per a la Mobilitat Internacional”. La xerrada té per objectiu transmetre els continguts generals de la mobilitat a l’estranger i l’oportunitat vital i formativa que l’experiència de mobilitat internacional representa per l’itinerari dels i les joves. S'ha fet especial incís en els quatre eixos més destacats de la mobilitat internacional:  feina i pràctiques, Estudis, Voluntariat i Turisme alternatiu.

Difusió a les xarxes i al carrer
Al llarg d’aquest mes de març de forma regular s'està publicant a les xarxes socials contingut relacionat amb la mobilitat internacional. A més a més, també s'edita i es reparteix material imprès del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme. L’objectiu és poder apropar el servei a joves que no hagin participat de les accions que s’han proposat durant aquest mes.

Amb la Mobilitat internacional es pot optar a una beca per estudiar a la Universitat Sant Andrews d'Escòcia, ser voluntari a Palerm o a Suïssa, fer pràctiques al Guggenheim de Nova York o a través del programa Vulcanus del Japó. Consulteu el darrer butlletí de la Mobilitat Internacional Jove del Maresme.

 

^