Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Ple aprova el nom de la Secció d'Institut de Canet
Secció d'Institut Sunsi Mora
PUBLICAT Dimecres, 13.04.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

El Ple de l'Ajuntament, a la sessió del passat dia 31 de març, va ratificar l'acord de Junta de Govern Local del dia 9 de març, en què s'aprovava la nova denominació per al SEC Canet. Per 11 vots a favor i 6 abstencions, el Ple va acordar doncs, que a partir d'ara, aquest centre passarà a dir-se Secció d'Institut Sunsi Mora. El nom va sorgir d'un procés participatiu impulsat i aprovat pel Consell Escolar del centre.

Sunsi Mora va ser professora d'institut, a Llavaneres i també al Lluís Domènech de Canet. Amb ella s'han format generacions d'estudiants que en tenen un gran record. Ensenyava llengua i literatura castellana i fou un membre molt actiu en tot el procés de creació d'un institut al nostre municipi. La regidora de Som Canet, Raquel Serra, a la sessió plenària va llegir unes paraules que digué Sunsi Mora i que reflecteixen la manera de ser i de pensar de la professora: que sigueu generosos amb els sentiments perquè qui estima entén i qui entén accepta. I amb el vostre temps, perquè qui comparteix fa un món ample. I sigueu valents, valents per destruir un sistema pervers que no hem sabut fer just, i valents per construir-ne un de nou i amable per a tots, però també hem de ser valents per reconèixer els miserables que són a tot arreu, darrere les esquerres, les dretes, entre els alternatius i sota les ONG. Quan tibi massa no reculeu, penseu en don Quijote, ladran, luego cabalgamos. Sunsi Mora va morir l'octubre de 2011 després d'una llarga malaltia. Tenia 53 anys.

Vídeo promocional a internet

Aquests dies en què s'està fent la preinscripció pel curs que ve en educació infantil i secundària, els centres obren portes i mostren tot allò que fan i que pot ser d'interès per als futurs alumnes. La Secció d'Institut de Canet, ubicada encara de forma provisional a la zona del Polígon Industrial, ha explicat el seu projecte de centre en un vídeo promocional que circula ja per internet. En ell hi apareixen alumnes, professors i equip directiu i parlen en anglès, castellà i català. El fet que s'estigui en una instal·lació amb mòduls prefabricats, no és impediment perquè s'hi desenvolupi tota l'activitat lectiva, d'esbarjo i col·lectiva en unes condicions òptimes i adequades. De fet, el nou institut de Canet es caracteritza pel treball en equip i per la implicació de l'alumnat. Al vídeo hi apareix un alumnat content, que treballa amb ganes, motivat i superant reptes. El fet que estigui als afores del municipi ha servit perquè s'aprofitin altres recursos de l'entorn, com la piscina i el tennis, que són a tocar del centre.

Vegeu el vídeo en aquest enllaç:

Disposició al DOGC publicat el 9 de juny de 2016 amb la nova denominació de la Secció d'Institut com a Secció d'Institut Sunsi Móra:

disposició al dogc - Secció d'Institut Sunsi Mora - juny 2016

disposició al dogc - Secció d'Institut Sunsi Mora - juny 2016

Fitxer: disposicio_dogc___sunsi_mora.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 36,61 kB

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^