ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El programa Jove Activa't forma 12 persones en l'ofici de la pintura
PUBLICAT Dilluns, 18.01.2016
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest desembre passat ha finalitzat la segona edició del programa formatiu Jove activa’t, que s'adreça a nois i noies d'entre 16 i 24 anys en situació d’inactivitat i amb ganes de formar-se en un ofici. Al programa, liderat per les àrees d'Educació i Joventut de l'Ajuntament, hi han participat 12 joves que han rebut formació específica en l'ofici de pintura, a banda de formació en competències TIC (tecnologies de la informació i la comunicació), manipulació d'aliments i desenvolupament de competències transversals.

Amb el Jove Activa't es pretén oferir-los una oportunitat de formació per poder optar a més possibilitats en l'entorn laboral.  Les sessions formatives s'han ampliat amb altres tallers, com ara una sessió de prevenció de consum de drogues en el marc de l'exposició Controles? que s'ha fet durant la tardor a la Sala Cultural Ramon de Capmany. 

Novament, un dels aspectes clau del programa ha estat l’acompanyament i tutorització dels joves per tal de poder-los orientar per al seu retorn al món formatiu i/o laboral, el principal objectiu del programa. Les tutories s’han fet tant col·lectivament com individualment, per tal de fer un millor seguiment dels participants. 

Jove Activa't 2015  Jove Activa't 2015  Jove Activa't 2015

Destaquem també la metodologia emprada, que és la d’Aprenentatge i Servei, és a dir, que les pràctiques de pintura s'han fet de forma real en equipaments municipals. Amb això s'aconsegueix un doble benefici, d'una banda es millora l'entorn i de l'altre reverteix l'aprenentatge cap a la comunitat. En aquest sentit, des de l’Ajuntament es vol agrair la feina i l'esforç dut a terme pels i les participants.

Les tasques de pintura d’aquesta edició s’han centrat especialment a La Masoveria, la pista d’atletisme, el camp de futbol, el pavelló municipal i les places Onze de Setembre, Universitat i Colomer.

El programa ha tingut una durada de 101,5 hores contemplant les accions següents:

Formació pintura    54
Competències TIC    12
Taller Manipulador    6
Competències transversals    12
Tutories    16
Acció preventiva    1,5

Els 12 joves han rebut una acreditació de participació i un incentiu de 100 euros, que els ha lliurat la regidora de Joventut, Assumpta Revoltós.

^