ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Campanya per fomentar el comerç de proximitat a les escoles: Hi havia una vegada un comerç
PUBLICAT Dilluns, 30.03.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Campanya hi havia una vegada un comerç - 2015Canet de Mar s’ha adherit al nou projecte del Servei de Comerç Urbà de la Diputació de Barcelona que té com objectiu impulsar una tasca divulgativa i formativa en relació als valors del comerç urbà i de proximitat a través dels contes. Es tracta de comunicar i fer visible com és de vital i necessari tenir comerç als nostres pobles i ciutat, amb la intenció de fer créixer el comerç urbà com a valor a promoure entre els infants.

Transmetre valors com la proximitat, la quotidianitat, la importància del que mengem, la compra responsable, la mobilitat, la sostenibilitat, referents com el mercat municipal, les fires, els eixos comercials... tot pensat des de la mirada dels més petits. Parlem d’un “contecontes” que es treballa de manera lúdica i interactiva.

Aquesta activitat es va realitzar el passat dia 26 de febrer al nostre municipi, uns 42 alumnes, nens i nenes de 2n i 3r de Primària del Col•legi Santa Rosa de Lima van acollir  l’activitat Hi havia una vegada un comerç

L’activitat ha estat molt dinàmica i participativa, amb els mateixos alumnes protagonitzant la història de dos germans bessons a qui els agrada molt investigar, cercar i descobrir coses noves i que surten a comprar sols per primera vegada. En acabar l’activitat els nenes i nenes han omplert una enquesta de valoració divertida amb dibuixos i han fet un dibuix sobre el conte.

Ha estat un espai de col·laboració compartit entre els alumnes, les professores de l’Escola Santa Rosa de Lima i els referents de comerç de la Diputació de Barcelona i de les àrees de Promoció Econòmica i Educació l’Ajuntament de Canet de Mar.

El projecte s’ha acompanyat d’un dibuix de la Pilarín Bayés, un dels referents de dibuix infantil al nostre país, un desplegable que els nens/nenes han rebut una vegada s’ha acabat la sessió del conte.

^