Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar
Quan arriba la primavera és el moment de degustar un producte de temporada tan apreciat com el pèsol que té el sobrenom de la perla verda del Maresme. A la comarca trobem diferents varietats però les més preuades són les de garrofal i floreta, la primera és una varietat autòctona de Llavaneres i es caracteritza per ser un llegum saborós característic per la seva gran dolçor. El pèsol se sembra cap al mes d’octubre i es comença la collita al mes de març, és per això que les jornades gastronòmiques es programen per aquestes dates. Aquest any, van començar el 19 de març i s'allargaran fins al 30 d’abril.
El Consell Comarcal del Maresme i la Diputació de Barcelona organitzen jornades gastronòmiques per promocionar els productes de l’horta que es produeixen a la Comarca. Aquest projecte estratègic s’anomena Xarxa Productes de la Terra. En aquests moments hi ha programades més de 50 jornades al llarg de l’any. En les Jornades gastronòmiques del Pèsol del Maresme 2015 participen 18 ajuntaments. El restaurants adherits d’aquests municipis dediquen part de la seva carta a promocionar el producte en qüestió amb plats tradicionals o noves interpretacions.
Durant aquestes jornades, Canet de Mar està representat pel Restaurant El Parador que proposa com a plats destacats: Pèsols del Maresme saltats amb pernil ibèric, Sipionets amb pèsols del Maresme i Crema de pèsols del Maresme amb gelat de parmesà.
Jornades del pèsol de Maresme - 2015 Fitxer: Pesol15.pdf Format: Acrobat-PDF |