Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar
Aquest dissabte 23 de novembre, l'endemà de Santa Cecília, patrona de la música, l'Àrea de Cultura va presentar al Centre parroquial els dos primers volums de la col·lecció Mestres catalans antics. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde Jesús Marín, el regidor de Cultura, Pere Xirau, el Bisbe de Girona, monsenyor Francesc Pardo, el rector de la parròquia de Canet, mossèn Salvador Juanola, i dels musicòlegs Josep Maria Gregori i Bernat Cabré.
Aquests primers volums de partitures formen part d’una nova col·lecció que promou l’editorial Tritó i que porta el nom de Mestres catalans antics. Quaderns dels Fons Musicals de Catalunya. L’objectiu de la col·lecció és recuperar el patrimoni musical que es conserva als arxius de Catalunya.
Part de les partitures del músic i compositor canetenc Tomàs Milans i Godayol conservades a Canet de Mar, s’han recopilat en aquests volums i es pretén continuar la col·lecció amb nous volums. Gran part del repertori de l’Arxiu es concentra en temes de música eclesiàstica, en llatí i romanç, i Milans fou responsable de la recopilació de bona part d’aquestes obres.
Els musicòlegs, que foren els qui presentaren la col·lecció, van explicar als assistents a la conferència, que estan en contacte amb altres arxius musicals com els de Tarragona i Olot per engrandir la col·lecció.
Acabat l’acte de presentació, els assistents van anar fins a l’Església parroquial per escoltar el concert de música barroca a càrrec de la Camerata Simfonia del segle XVIII. Al concert vam poder escoltar les partitures presentades mitja hora abans al Centre parroquial.
Aquest és el segon concert que té com a protagonista la música de l'Arxiu. El regidor de Cultura, Pere Xirau, va manifestar l'interès de l'organització perquè cada any, coincidint amb Santa Cecília, se celebri a Canet un concert amb aquestes partitures com a protagonistes.
També podeu veure un reportatge en vídeo del l'acte i el concert: