ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet prepara una diada de Sant Jordi literària i musical
PUBLICAT Divendres, 19.04.2013
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Cartell Sant Jordi 2013La riera Sant Domènec i l'escenari de la Biblioriera, són els dos espais que concentraran l'activitat de la diada de Sant Jordi aquest 2013. Hi haurà parades de llibres i roses des de primera hora del matí. A la tarda, a partir de les 17.30, començaran les activitats culturals. Primer es farà el lliurament de premis del Concurs literari de Sant Jordi. A les 18.00 hores Paco Pillu i Cia ens oferiran el conte La llegenda del Drac i just després, els alumnes de l'Escola de Música de Canet faran un petit concert.

Fins al dia de Sant Jordi, la Sala cultural Ramon de Capmany exposa els dibuixos de la categoria infantil de Concurs literari.

La Biblioteca P. Gual i Pujadas aprofitarà la jornada per fer la presentació pública de la nova Guia de recursos comarcals. Serà a partir de les 19.30 hores a la Biblioriera. Cada any, pels volts de Sant Jordi, la Xarxa de biblioteques municipals del Maresme presenten una actualització de la guia. La novetat d'aquest 2013 és que, a banda del format paper, la guia es publica també en versió digital, en una APP gratuïta, accessible des de mòbils i tauletes (apte per a Apple IOS i Android). El trobareu a Google Play i Apple Store amb el nom de BibliosMaresme.

Enguany, la Guia de recursos comarcals està dedicada a la poesia. Amb el títol El Maresme en vers, les biblioteques conviden a conèixer la comarca, els seus pobles i la seva gent a través dels ulls dels seus poetes. Cada municipi ha aportat poesies locals que deixen entreveure la vida del municipi, ja sigui passada, present o futura.

Les novetats que aporta el format digital són les següents:

A partir de la geolocalització de les biblioteques del Maresme, l’usuari sap en cada moment quina és la que li queda més a prop de la seva ubicació actual i com arribar-hi.

- Consulta de les dades de les biblioteques permanentment actualitzades: horaris, serveis, col·leccions especials, etc.
- Audició dels poemes recitats pel cantautor Dídac Rocher, així com la visualització dels vídeos de les diferents biblioteques, inclosos en el Canal de Youtube Biblioteques Maresme.
- Accés a les guies de recursos de la comarca editades en anys anteriors.

Per elaborar l'aparcat de Canet de Mar, la Biblioteca ha comptat amb Josep Galceran, Salvador Mitjà i Tornillo Screw.

^