ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Al maig, Cultura ens porta a veure Llibertat
PUBLICAT Dilluns, 08.04.2013
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Cartell teatre abril 2013L'obra triada per l'Àrea de Cultura per al proper mes de maig, en les sortides mensuals al teatre, és Llibertat, de Santiago Rusiñol.  Serà el dimecres  29 de maig. Les entrades ja són a la venda a un preu de 31 euros per persona i inclouen l'entrada al teatre i l'autocar.

Llibertat és representa a la Sala petita del Teatre Nacional. La dirigeix Josep Mª Mestres i compta amb la participació dels actors Roger Casamajor, Tilda Espluga, Marc Fonts, Camilo García, Miranda Gas, Maife Gil, Jordi Girabalm, Òscar Kapoya, Lidia Linuesa, Jordi Martínez, Víctor Pi, Quimet Pla, Atilà Puig, Pep Sais i Lluís Soler.

La tornada d'un indià procedent d´Amèrica al seu poble natal canviarà per sempre més les vides dels vilatans. Amb ell, arriba en Jaumet, un nen negre, que és adoptat per la població, en part com a mostra de la seva suposada tolerància, en part com a atracció de fira. Mentre en Jaumet és un nen inofensiu, el poble s´omple la boca de paraules com fraternitat, progrés i llibertat, però quan en Jaumet es fa gran i li sorgeixen inquietuds i sentiments propis de l´edat, el que abans era un divertiment comença a ser vist com una amenaça.
Llibertat, tot i no ser el text més conegut de Santiago Rusiñol, és una de les seves obres més ben valorades. Té el mèrit immens d´avançar-se al seu temps i proposar, amb un esperit liberal, un debat que encara preval avui dia: el racisme i la profunda hipocresia que, a l´hora de la veritat, encara s´amaga sota els fonaments de la nostra mentalitat.

Pere Riera, al juny

I de cara al juny, ens n'anirem a veure Barcelona, la darrera producció que dirigeix el canetenc Pere Riera i que també es representarà al TNC. Barcelona retrata només un dia, el 17 de maig de 1938, quan va ser bombardejada la ciutat durant la Guerra Civil. Riera, que s'està consolidant com un dels directors de renom al teatre català, dirigeix en aquesta ocasió les actrius Emma Vilarassau i Míriam Iscla. 

^