ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Òscar Figuerola recorda la figura del director de l'Orfeó Misericòrdia
Jaume Dotras. El valor humà de la cultura
PUBLICAT Dimecres, 29.10.2003
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Des del 1957, director de l´Orfeó. Les xifres són fàcils d´escriure i comptar els anys també. Aturem-nos a reflexionar sobre el seu significat. En Jaume Dotras a 25 anys tenia la preparació suficient per dirigir l´Orfeó Misericòrdia tot substituint el seu pare. Ha estat, doncs, 46 anys al capdavant del nostre Orfeó.

M´he relacionat amb en Jaume Dotras amb força freqüència d´ençà que sóc regidor de cultura. Sempre que ens vèiem era per preparar col·laboracions i discutir projectes musicals. La il·lusió de principiant i la modèstia amb què presentava les propostes en nom de l´Orfeó denotava el seu compromís amb l´entitat i la seva passió per la música. A més, sempre es mostrava disposat a facilitar, a donar suport a tot tipus d´acte cultural programat per l´Ajuntament o per qualsevol entitat. Des del primer dia va participar activament al Consell Municipal de Cultura i va assistir a tots els plenaris llevat del de dissabte passat.

Quan en Jaume Dotras no assistia a un acte cultural el trobaves a faltar. Ens tenia acostumats a la seva assistència acompanyat generalment de la seva esposa. Dissabte passat al Plenari del Consell Municipal de Cultura ja lamentàrem la seva absència.

En Jaume Dotras ens deixa una impressionat contribució musical i humana. Excel·lent compositor, però fonamentalment extraordinària persona amb un saber ser que orientava. Ara que la seva mort és recent, sentim dolor, però ja albirem que el seu llegat personal i creatiu ens ha fet més rics. Si som un xic intel·ligents el preservarem i creixerem com a poble i com a persones.

Estic segur que la seva família i els seus amics continuaran contribuint culturalment i humanament en la constant construcció d´un poble culturalment ric i divers.

En nom del Consell Municipal de Cultura i com a representant de l´Ajuntament, gràcies per donar-nos tant.


Òscar Figuerola Bernal
Tinent d´alcalde de Cultura i Comunicació


Escrit publicat el dimecres 29 d'octubre de 2003

^