ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
23.05.2008
19:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Presentació del llibre Elogi de la transgressió. Identitat nacional i desraó d'estat
A càrrec de  Quim Gibert
Lloc
Biblioteca
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Literatura

Presentació del llibre Elogi de la transgressió. Identitat nacional i desraó d'estat de Quim Gibert, Ramon Camats, Albert Berrio, Eugeni Casanova i Josep Sort amb pròleg d´Àngel Velasco. La presentació comptarà amb la presència d´un dels seus autors, Quim Gibert. El llibre és de l´editorial La Busca edicions i estarà a la venda durant la presentació.

Ara per ara, tant París com Madrid no tenen el més mínim interès a reconèixer la plena sobirania dels Països Catalans. En aquest sentit l'única llengua d'estat de la República francesa i del Regne d'Espanya són el francès i el castellà, respectivament. El català té un rang inferior o no gaudeix de la més mínima oficialitat, com en el cas de la Catalunya del Nord i de la Franja de Ponent. Crear jerarquies entre identitats és sinònim de desigualtat. I rere la discriminació solen aflorar abusos i altres violències.

Això explica la conveniència de rebel·lar-nos davant tractes humiliants. Els estats espanyol i francès en són plenament conscients. Quan les lleis són injustes, transgredir passa a ser una via èticament lícita. Ens referim a una desobediència meditada. Precisament aquella que fa de les persones éssers crítics, compromesos i més lliures.

^