ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament reparteix equips d'estalvi d'aigua a la població
L'aigua és un bé escàs, ESTALVIA-LA! ... tan clar com l'aigua
PUBLICAT Dilluns, 28.04.2008
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Equip d'estalvi d'aigua  L'Ajuntament, a través de l'Àrea de Medi Ambient, ha llançat aquests dies una campanya de sensibilització a la població sobre l'estalvi d'aigua. Es repartiran, gratuïtament, 2.000 equips d'estalvi d'aigua, formats per 2 airejadors per aixeta de cuina i/o lavabo, 1 limitador de cabal per a la dutxa i 1 bossa per reduir el consum d'aigua de la cisterna.

Per aconseguir-ne un només cal presentar, a l'Ajuntament, l'última factura de l'aigua que hàgiu rebut.

imatge estalvi aigua Amb aquesta campanya es pretén, d'una banda, conscienciar la població sobre l'estalvi d'aigua i de l'altra, contribuir, des de l'Administració, a fer-ho possible. Per això els equips es reparteixen de forma gratuïta.


Del consum total de l'aigua a Canet, un 78 % és d'ús domèstic, un 19 % d'ús industrial i un 3 % d'ús municipal. Instal·lar aquests dispositius pemetrà als particulars reduir fins a un 50 % del consum d'aigua, sense renunciar a la qualitat de vida, ja que no es perd pressió, sinó que es regula la sortida de quantitat d'aigua.


Totes les factures presentades per les famílies es guardaran i d'aquí a un any se'ls en demanarà una de nova i es farà una comparativa de consum. 


Aquesta campanya ha estat possible gràcies al suport de l'Agència Catalana de l'Aigua.
 


Consells bàsics per a l'estalvi i el bon ús de l'aigua a casa:

1. Instal·leu els dispositius per a l'estalvi d'aigua. Són fàcils de col·locar i us permetran estalviar aigua sense ni tan sols notar-ho

2. Comproveu i repareu les aixetes i les cisternes que degoten

3. No utilitzeu el vàter com a paperera i reduiu-ne el consum de la descàrrega instal·lant la bossa de l'equip d'estalvi d'aigua

4. Obriu les aixetes només el temps estrictament necessari. Per rentar-vos les dents podeu utilitzar un got i per a l'afaitat, ompliu la pica amb una mica d'aigua.

5. Utilitzeu la rentadora i/o el rentaplats a plena càrrega i amb programes d'estalvi

6. Opteu per una dutxa curta enlloc d'un bany. Instal·leu un airejador a la dutxa, podreu estalviar fins a un 50 % d'aigua

7. Regueu els jardins al mínim indispensable

8. ... i tot allò que pugueu fer per reduir l'ús d'aigua

^