ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Dissabte
19.04.2008
18:30h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Presentació del llibre, Lluís Domènech i Montaner (1849-1923). El llegat arquitectònic, polític i cultural a Canet de Mar
De Carles Sàiz i Xiqués
Lloc
Mostra d'Entitats - Riera Sant Domènec

Es tracta d'un treball d'alt  interès gràfic que pretén ressaltar l'empremta de Lluís Domènech i Montaner a  Canet de Mar. Cal tenir present que darrera de la universalitat de Domènech i Montaner (1849-1923) s'hi amagava el senyor Lluís, un home d'hàbits senzills que, lluny de Barcelona, trobava en aquesta població «un reconet tranquil per pensar y treballar quiet». I en efecte, Domènech va gestar, des del seu estudi instal·lat a la masia Rocosa, edificis tan singulars com el Cafè Restaurant i l'Hotel Internacional de l'Exposició Universal, el Palau de la Música o l'Hospital de Sant Pau, entre d'altres, a més de bastir a la població obres com l'Ateneu Canetenc, la casa Roura o el Castell de Santa Florentina.
Domènech va ser l'introductor del catalanisme polític a Canet de Mar i en el camp cultural va participar en moltes festes populars, va dissenyar banderes i blasons per a diferents entitats, -entre d'altres, la senyera i l'escut de l'Ajuntament de Canet- i també va escriure, en les seves llargues estades a la població, treballs històrics de gran interès com ara La Iniquitat de Casp, l'Armonial Històric de Catalunya o el Nobiliari Català.

^