ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament aconsegueix que la Generalitat es comprometi amb el futur de l'Odèon
PUBLICAT Dimarts, 12.02.2008
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'alcalde i el regidor de Cultura es reuneixen amb alts càrrecs de la Conselleria de Cultura

L'alcalde Joaquim Mas i el tinent d'alcalde de Cultura Òscar Figuerola, han aconseguit, a la darrera entrevista mantinguda amb responsables del Departament de Cultura de la Generalitat, que Canet pugui mantenir la subvenció atorgada per a la rehabilitació de l'Odèon.  A més a més, s'han compromès a incloure l'edifici en la partida pressupostària de l'u per cent cultural.

La Generalitat, per a la rehabilitació de les obres ens havia atorgat, en total, 775.200 euros (una part ens arribava de l'Institut Català del Sòl -INCASOL- i l'altre del Pla d'Equipaments culturals 2005 - 2007). Amb aquests diners es cobria una mica més del 50 % del cost total de la primera fase de les obres. Quan hi va haver l'accident mortal al novembre passat, ja s'havia executat més del 70 % d'aquesta primera fase.

Tenint en compte que la part executada fins avui és bàsicament de refonamentació, la feina no es perdrà. L'Ajuntament es manté ferm en la intenció de tirar endavant el projecte que permeti al poble aconseguir el teatre municipal. Per això, saber que se'ns donarà el que restava de subvenció ha estat una notícia gratament celebrada.

L'u per cent cultural

La Llei 9/1993, del patrimoni cultural català, estableix que l'Administració de la Generalitat ha de reservar en els pressupostos de les obres públiques una partida mínima de l'u per cent de la seva aportació amb la finalitat d'invertir-la en el patrimoni cultural i en la creació artística.

Estem parlant doncs, de béns culturals d'interès nacional. L'Odèon, malgrat estar inclòs com a bé cultural d'interès local, s'inclourà en aquest u per cent. Això vol dir que la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat considera el projecte de Canet com a molt important per a la difusió i el manteniment de la creació cultural a nivell nacional.

Encara no sabem quina serà la quantitat que es destinarà al nostre projecte, ni de quina manera es podrà continuar desenvolupant-lo a partir d'ara, però sí ens queda clar que Canet interessa i que el projecte engegat pel poble ara fa cinc anys seguirà endavant.


carrer del Gram Obert al trànsit el carrer del Gram

Aquesta setmana quedarà obert al trànsit el carrer del Gram. L'empresa constructora hi ha estat treballant les darreres setmanes, per habilitar-lo per al trànsit rodat.
De moment, mentre no s'aclareixi de quina manera continuarà el projecte del futur teatre municipal, l'Ajuntament no ha volgut entorpir més el desenvolupament habitual d'aquesta via d'accés a la riera Buscarons.

Informació relacionada
En breu també s'obrirà al trànsit el carrer Gram
Es duran a terme uns treballs d'enderroc per garantir la seguretat de l'immoble
Un operari mor en caure-li una part d'un sostre al damunt
comunicat 11:52 hores
Celebrem plegats l'inici de les obres del futur teatre municipal
Ordre del dia
Dijous, 17 de juny de 2004
Dissabte, 13 de desembre de 2003
Així ho han manifestat unànimament al 6è plenari celebrat el 25 d'octubre
^