ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Gairebé 200 alumnes de secundària participen en una activitat teatral entorn del 25 N
PUBLICAT Dimecres, 01.12.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

En el marc de les activitats del 25 N, dia Internacional Contra la Violència de Gènere, des de l'àrea d'Igualtat amb la col·laboració dels centres educatius de Canet de Mar s'han estat fent un seguit d'accions de sensibilització per al jovent del municipi.

Imatge centres educatius 25NEnguany, els dies 8, 12 i 22 de novembre, els 8 grups d'alumnes de 3r i 4t d'ESO dels centres educatius de secundària del nostre municipi, han participat d'una activitat teatral representada dins de l'aula. La representació la va dur a terme un sol actor i va tractar d'un monòleg inicial i un taller-debat posterior dinamitzat amb l'objectiu de posar sobre la taula temes que portin una reflexió al voltant de la construcció social del gènere i les implicacions en les relacions interpersonals, l'amor romàntic com a ideal de l'amor i les seves conseqüències, la gelosia i el control de la parella com a formes de violència i envers les relacions violentes i la violència masclista. Mitjançant aquesta activitat, es va convidar als alumnes a reflexionar i debatre sobre temes actuals i que els toquen de prop.

L'obra, representada per l'actor Adrià Díaz, ha estat escrita i dirigida per Clàudia Cedó i ha comptat amb les orientacions didàctiques de l'antropòloga, Alba Castellsagué. A càrrec de la Fundació Privada Cultural de Granollers AC (TeDEBAT).

Destacat notícies igualtat

La valoració per part dels centres educatius i de l'alumnat ha estat molt positiva. Cal destacar que des de l'Àrea d'Igualtat, ja fa més de tres cursos escolars que es treballa juntament amb les escoles i instituts per tal de poder desenvolupar aquests tipus d'activitats que permeten incidir directament en l'alumnat en l'àmbit de la igualtat. Tanmateix, a banda de les activitats que es duen a terme entorn del 8M i del 25N, també s'està realitzant una formació sobre coeducació als equips docents dels centres educatius de primària i de l'escola municipal bressol El Palauet.

En aquest sentit, la regidora d'Educació i Igualtat, Rosabel Madrid destaca que l'escola i els instituts esdevenen un entorn perfecte on plantejar a l'alumnat aquest tipus de debats. Madrid explica que és imprescindible que la gent jove s'impliqui, posi sobre la taula i debati sobre tots aquests temes que els toquen de ben a prop. Els joves formen part de la societat i, per tant, cal que prenguin consciència i s'impliquin per acabar amb la xacra que suposa la violència masclista.

^