Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 16.05.2017

platja i passeig Marítim de Canet de MarAquests dies s'han fet els atorgaments del distintiu de Bandera Blava que es concedeix des d'Europa a les platges dels municipis costaners. Tot i que Canet de Mar ha rebut la notificació que aquest 2017 les nostres platges no gaudiran del distintiu de la Bandera Blava, en cap cas es posa en dubte la qualitat de la platja i dels seus serveis. El motiu que oficialment se'ns ha donat és que les guinguetes temporals sobreocupaven l'espai de platja. D'aquest fet, l'Ajuntament n'estava al corrent l'estiu passat. Certament, en alguns casos se superava el 50% d'ocupació permesa i per tant, l'Ajuntament va prendre mesures i va imposar sancions als concessionaris de les guinguetes que havien actuat incorrectament.

Al 2017 ens trobem en procés de licitació de les guinguetes temporals per als propers 5 anys i evidentment l'Ajuntament vetllarà perquè la sobreocupació no es repeteixi. Per aquest motiu, el consistori es mostra disconforme al fet que no s'atorgui el distintiu europeu per una anomalia que no qüestiona en cap moment la qualitat de la platja, de l'aigua i dels serveis oferts.

Canet serà especialment curós perquè aquest fet no es repeteixi i l'any que ve, l'entitat internacional ADEAC-FEE (Foundation for Environmental Education) i el jurat internacional dels àmbits de medi ambient, turisme i sanitat ens atorgui de nou aquest distintiu que hem tingut ininterrompudament durant tots aquests anys.