ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
07.07.2017
19:30h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Presentació de la novel·la “De fora vingueren” de Matthew Tree
L´acte inclou la lectura del manifest del Correllengua 2017, elaborat per la periodista i escriptora Núria Cadenes
Lloc
Biblioteca P. Gual i Pujadas
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Literatura

«Una novel·la ambiciosa i original, intensa i d´una honestedat inapel·lable».

Plataforma per la Llengua Canet de Mar us oferirem el divendres 7 de juliol, a 2/4 de 8 del vespre, a la biblioteca P. Gual i Pujadas (riera Sant Domènec, 1 A),  la presentació de la novel·la “De fora vingueren” de l´escriptor Matthew Tree. El títol original en anglès és “SNUG”. Publicat per Columna el novembre del 2016. Traducció de Jordi Cussà.

Sinopsi

Coldwater Bay, un poble apartat de la costa meridional de l´illa de Wight, es troba tot d´una assetjat per un grup d´africans que hi ha anat expressament per això. Un metge racista de vacances, dos adolescents enamorats sota la seva tutela i el contacte dels africans dins el poble contemplen l´evolució dels esdeveniments cadascun des del seu punt de vista. Una novel·la ambiciosa i original que ens porta per un camí apassionant entre la comicitat i l´horror.

«Una novel·la destinada a perviure». Màrius Serra

«Un tour de force narratiu de primer nivell. Matthew Tree es fica en la pell de tres personatges molt diferents per captivar-nos amb una novel·la polièdrica, vital, compromesa i que no pots parar de llegir». Jordi Puntí

Matthew Tree viu a Barcelona des del 1984. Ja havia après el català el 1979. En aquest idioma ha publicat dues novel·les: Fora de lloc (1996) i Privilegiat (Columna, 2001); un recull de contes: Ella ve quan vol (guanyador del Premi Octubre de Narrativa del 1999); un llibre de viatges: CAT. Un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix (Columna, 2000); una autobiografia: Memòries! 1974-1989. Dels quinze anys fins als trenta. Londres-Barcelona (Columna, 2004), i sis llibres de no-ficció: Contra la monarquia (2004), Aniversari. Quatre reflexions sense cap mena d´importància després de passar exactament vint anys entre els catalans (Columna, 2005), La puta feina (2006), La vida després de Déu (2007), un assaig personal en contra de les religions organitzades (tres edicions) i Negre de merda (Columna, 2010). En anglès també ha publicat la novel·la SNUG (2013). Ha traduït obres senceres o en part de Jordi Puntí, Toni Sala, Monika Zgustova, Carme Riera i Maria Barbal. D´altra banda, actualment col·labora amb El Punt Avui TV i la revista Esguard i escriu per a El Punt Avui, Catalonia Today i The Times Literary Supplement.

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet

^