ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Diumenge comença el període autoritzat de crema de restes forestals
PUBLICAT Divendres, 14.10.2016
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El dia 16 d'octubre s'obre el període d'autorització de crema de restes forestals, herbes i matolls. S'allargarà fins al 14 de març de 2017 i cal que totes les persones que vulguin fer-ne ús ho comuniquin prèviament a l'Ajuntament. S'han de complir, com cada any, una sèrie de requisits imprescindibles per garantir la seguretat i evitar el risc d'incendi.

La instància específica que s'ha de portar omplerta a l'Ajuntament la trobareu a l'espai de tràmits de la Finestreta Digital o en paper al mateix Ajuntament (Oficina d'Atenció al Ciutadà).

A banda de les mesures preventives que es detallen al formulari de Comunicació de Crema, s'hauran de tenir en compte les següents condicions i mesures de seguretat redactades per la Policia Local de Canet de Mar:

  • Es poden cremar rostolls, restes d'aprofitament agrícoles i forestals i restes vegetals llenyoses i semillenyoses, sempre que no estiguin dispersos en el terreny.
  • NO es poden cremar, en cap cas, plàstics, residus (pneumàtics, pvc, etc), taulers aglomerats, fustes tractades (pintades, lacades, envernissades, etc)
  • NO utilitzar, en cap cas, accelerants químics (benzina, dissolvents o similars)
  • CAL disposar de presa d'aigua amb mànega o bidons per garantir l'extinció total del foc.
  • NO s'abandonarà, en cap cas, el lloc fins a la total extinció del foc, amb absència de fum i brases.


Tot i tenir la Comunicació de Crema registrada per l'Ajuntament, i es compleixin les condicions ressenyades, els agents de l'autoritat, Agents Rurals de la Generalitat i agents de la Policia Local, tenen la potestat de fer apagar en qualsevol moment, la crema notificada o autoritzada.

^