ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Gestió forestal als parcs Santinyà i Turó del Drac
PUBLICAT Dimecres, 04.05.2016
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Treballs forestals parc Santinya - abril 2016El 20 d’abril es van iniciar els treballs forestals que l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Canet de Mar està desenvolupant al parc de Santinyà. Aquests treballs han estat contractats a una empresa externa i consisteixen en treballs forestals necessaris per tal que la massa arbòria d’aquest parc creixi de forma sana i forta. En concret s’està fent una aclarida forestal, eliminant els peus amb un creixement més feble deixant espai perquè els peus que quedin puguin desenvolupar-se adequadament. A més a més, es farà una franja de protecció al voltant del parc per tal d’evitar que els pins es trobin a tocar de les finques veïnes. I finalment, una part important dels treballs que es realitzaran al parc de Santinyà serà la eliminació de la Figuera de moro, una espècie que malauradament està colonitzant els nostres espais naturals provocant el desplaçament d’espècies autòctones.

Un cop acabat la feina al parc de Santinyà, la mateixa empresa s’ha contractat per fer treballs forestals al parc del Turó del Drac. En aquest cas es tractarà novament de fer aclarida del bosc. Però, a més a més, s’eliminaran alguns exemplars de pins de grans dimensions que han crescut molt torçats i que estan provocant problemes de seguretat, es netejaran les capçades de diversos pins i s’eliminaran alguns que estan malalts.

Amb aquests treballs es pretén que aquests parcs urbans de caire forestal creixin de forma sana i segura i que permetin també un major ús social.

^