ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Aclariments de Medi Ambient sobre la informació apareguda als mitjans
PUBLICAT Dimecres, 03.02.2016
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Arran de la notícia publicada a El Punt del dijous 28 de gener de 2016 en el que s’informa dels ajuts per a campanyes de promoció de la recollida de la matèria orgànica, en la qual es diu que només s’ha concedit ajut d’aquest tipus per a la convocatòria de 2015 a l’Ajuntament d’Arenys de Munt i a l’Ajuntament d’Arenys de Mar, i es fa una relació dels municipis que no n’han rebut, no apareixent en cap dels dos casos l’Ajuntament de Canet de Mar. Volem fer palès l’error d’aquesta informació.

L’Ajuntament de Canet de Mar va demanar i li ha estat concedit un ajut per al desenvolupament d’actuacions en relació a la recollida de la matèria orgànica durant aquesta última convocatòria de l’Agència de Residus, el 2015. En concret es va sol·licitar i s’ha concedit un ajut per un import de 6.293,00 €. S’ha concedit el 100% del sol·licitat. Aquest consisteix en el 50% de les despeses d’adquisició de contenidors de 40, 90 i 120 L per comerços, en l’adquisició de cubells reixats de 10 L per la població i pel desenvolupament d’una campanya de sensibilització en relació a la recollida de la matèria orgànica. Es preveu que durant el 2016 l’Ajuntament dugui a terme aquesta nova campanya per informar i sensibilitzar sobre la recollida de la matèria orgànica. També es disposa de diners d’ECOEMBES i ECOVIDRIO per desenvolupar campanyes d’informació. Amb tot el conjunt d’ajuts disponibles s’està pensant en elaborar campanyes per separat o una campanya conjunta.

En relació a la primera de les notícies apareguda a El Punt el mateix dia i aquest cop en relació a l’increment de la recollida de la brossa orgànica, informar-vos que a Canet de Mar també s’ha incrementat novament la recollida d’aquesta fracció, essent especialment rellevant pel fet que a Canet ja s’està recollint altes quantitats, per sobre dels 300 grams per habitant i dia, molt per sobre de la mitjana de municipis. Alhora, s’escriu al final d’aquest article que s’ha reduït un 3,71% la fracció resta al Maresme. A la nota de premsa enviada pel Consorci del Maresme als mitjans, en base a la qual s’ha redactat aquest article, es destaca que els 3 municipis que han experimentat les reduccions més importants de fracció resta han estat Arenys de Mar (22,54%), Canet de Mar (20,13%) i Alella (17,41%). La reducció de residus és un dels eixos programàtics dels ajuntaments que han apostat per la gestió sostenible dels residus i ha de ser el primer pas per assolir aquest objectiu.

En breu es farà públic les dades de recollida de residus a Canet de Mar, els quals s’estan acabant de tancar per ser lliurades a l’Agència de Residus. Us avancem ja que s’ha assolit el rècord de recollida selectiva amb un 72%, superant en 6 punts percentuals a les dades de l’any 2014. També hi ha hagut augments en la recollida de la orgànica i de la deixalleria. I la reducció del rebuig que es comentava anteriorment. Tot això gràcies a la retirada de les àrees d’emergència i a la creació del servei d’emergència vigilat.

^