Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimecres, 14.10.2015

Inauguració exposició PedreraCanet de Mar és present de nou en una nova exposició sobre el Modernisme. En aquesta ocasió és tracta de la recent inaugurada Arts i oficis en els anys del Modernisme, que podeu veure a la Pedrera de Barcelona fins al 7 de febrer de 2016. A la inauguració, que s'ha fet el dia 6 d'octubre, hi ha assistit el regidor de Cultura, Ivan Aranda.

L’exposició Modernisme. Art, tallers, indústries proposa un recorregut a través de les principals arts, oficis i indústries del Modernisme que posa de manifest com s’integren en un únic ideal de bellesa que vol superar els estils històrics prenent la natura com a model. Alhora, vol reivindicar el treball dels nombrosos tallers d’artesans i de les diverses indústries que van contribuir a implantar-lo, mitjançant la recuperació de procediments antics i la introducció de nous materials i tècniques per tal d’aconseguir productes millors i més competitius.

La Casa museu Domènech i Montaner ha cedit dues peces originals del seu fons que es s'hi poden veure juntament amb les millors peces d’altres museus i col·leccions modernistes. Un floró de ceràmica esmaltada de Palau de la Música i un model de Exposició Modernisme a Barcelona - octubre 2015guix d’una escultura relleu de la façana de la casa Lleó Morera d’Eusebi Arnau, que representa l’al·legoria de la fotografia. També hi han participat els fotògrafs de Canet Viñolas & Ventalles amb l’aportació de les fotografies de les peces.

L'exposició, que s'ha obert al públic el 8 d'octubre, es podrà visitar fins al 7 de febrer de 2016 de dilluns a diumenge de 10.00 a 20.00 hores a la sala d'exposicions temporals de La Pedrera, passeig de Gràcia 92, Barcelona.