Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 28.09.2015

Imatge web fundació MaresmeAquest matí ha visitat l'Alcaldia el director general de la Fundació El Maresme, Albert Vidal. El motiu era presentar-se a l'alcaldessa Blanca Arbell per explicar de primera mà, quina és la feina actual d'aquesta fundació privada, amb seu a Mataró, però present a bona part dels municipis de la comarca. L'alcaldessa coneix la fundació i part de la tasca que duen a terme i per aquest motiu els ha proposat que presentin a la Diputació de Barcelona, algun dels seus projectes i iniciatives encaminades a la integració laboral de les persones discapacitades. La condició de diputada de Blanca Arbell facilita el coneixement d'ajuts d'aquest ens supramunicipal als municipis de la província.

La Fundació El Maresme promou i impulsa la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Maresme. En aquests moments, presten atenció a 77 persones de Canet de Mar, 19 de les quals són residents dels Garrofers.

La Fundació treballa en dos àmbits diferenciats, l'assistencial i el de centre especial de treball. És en aquest darrer en el que els és molt positiu poder optar a contractes amb empreses i institucions que els facilitin la inserció social i laboral dels seus usuaris i ajudar-los així a formar part del món laboral, sempre adaptant-se a les seves necessitats i condicions psíquiques. Els beneficiaris del projecte són persones amb certificat de discapacitat intel·lectual, majors de 18 anys i residents al Maresme. Les accions que es proposen inclouen formació laboral, eines per a la recerca de feina, cerca activa d'ocupació, pràctiques en empreses i tutories individuals.

L'alcaldessa ha demanat a la Fundació que facin arribar el projecte a la Diputació i optin d'aquesta manera a la línia d'ajuts que ofereix l'ens i que s'haurà de determinar en breu a quins projectes es destinen perquè puguin ser desenvolupats.