ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Darrer mes per veure l'exposició Els escultors de Lluís Domènech i Montaner
PUBLICAT Dimecres, 19.08.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Inauguració exposició Els escultors de Ll DomènechEls escultors de Domènech i Montaner: Arnau, Gargallo, Masana, entra a la recta final, després de cinc mesos a la Casa museu Domènech i Montaner. Aquest és el darrer mes que la podeu veure, en l'horari de l'equipament cultural. S'aprofitarà el cap de setmana de la Fira Mercat Modernista, els dies 18, 19 i 20 de setembre, per fer-ne la cloenda.

Aquesta és una exposició de gran qualitat d’escultures en guix d’alguns dels artistes que van treballar amb Lluís Domènech i Montaner (1849-1923), models d’escultura aplicada a la arquitectura, que podem trobar als seus edificis.  L'escultura és peça clau de l'arquitectura modernista i hi treballaren des d'escultors de gran renom fins a artistes que de forma anònima, esculpien peces per encàrrec dels arquitectes.

Eusebi Arnau era l'escultor preferit de Domènech. Però també treballaren amb ell Diego Masana i Pau Gargallo, com a artistes més coneguts. A la Casa museu podem veure aquests dies els plafons decoratius que Arnau va fer per la Casa Lleó Morera (1905), o la llar de foc del Saló del Tron i els capitells de la Cripta del Castell de Santa Florentina, obra de Masana. De Pau Gargallo s'hi exposen alguns elements escultòrics de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.

La Casa museu tanca el dilluns. El seu horari és de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i diumenge de 10.00 a 13.30 hores. Divendres i dissabte també obren a la tarda, de 17.00 a 20.00 hores. Aquest agost tanquen el darrer cap de setmana, del 29 i 30 d'agost.

Fira Mercat Modernista

^