ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Trencadís, nova pàgina amb els Fons locals digitalitzats de la Xarxa de Biblioteques Municipals
PUBLICAT Dijous, 23.07.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

                                               Logo trencadis fons biblioteques - 2015

Recentment la Xarxa de Biblioteques Municipals ha renovat el web del seu dipòsit digital Trencadís, amb un nou software i un disseny molt més intuïtiu i accessible i que s’adapta als dispositius mòbils.

Trencadís és el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals que té com objectius promoure i difondre la cultura local i preservar i  facilitar l'accés a aquelles col·leccions úniques i valuoses de les biblioteques de la Xarxa.

 S’han digitalitzat revistes, fotografies, cartells, dietaris... fons d’interès local i històric, per facilitar l’accés a col·leccions úniques de les biblioteques de la Xarxa.

Entre aquestes col•leccions hi podem trobar digitalitzacions de la cultura comarcal maresmenca com La Costa de Llevant (1894-1922) i de la nostra història local, com la revista Pedracastell (1946-1952) i també els Dietaris de la Biblioteca Popular de Canet de Mar (http://trencadis.diba.cat/catalog/diba:124277)  des del 1920 fins al 1956, de nova incorporació al dipòsit.

La consulta o descàrrega d’alguns d’aquests documents pot ser una mica lenta o feixuga, degut a la quantitat d’informació que emmagatzema cadascun dels arxius, però segur que l’espera val molt la pena!!

No esteu encuriosits per saber que passava pel poble fa més de 60 anys? O dels  inicis i vicissituds de les primeres bibliotecàries de Canet?!

La història és al vostre abast!!

^