ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Medi Ambient arregla la rotonda de la barca de la carretera nacional
PUBLICAT Dilluns, 23.03.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Rotonda barca N-IIAquests dos mesos s'han fet treballs de jardineria a la rotonda de la barca situada a la carretera N-II, a l'entrada a Canet venint de Sant Pol. Les primeres setmanes van servir per deixar-la preparada per poder enjardinar-la adequadament després. Entre d'altres coses hi faltava reg i presentava mal estat de conservació en algunes parts. 

Les feines fetes han estat:

  • Retirada de l’arbustiva i herbàcies existents. S’han mantingut les palmeres existents i l’olivera. Les palmeres s'han recol·locat amb posterioritat. Retirada mecànica de la capa superficial de sorra per eliminar males herbes.
  • Reubicació de les palmeres existents per ordenar-les en la superfície i transplantament de dues palmeres que es van retirar de l'antiga Oficina d'Informació i Turisme, espai recentment rehabilitat com una plaça. Per tant, totes les espècies arbòries han estat aprofitades de la pròpia rotonda o d’altres llocs de Canet mateix.
  • Col·locació de malla antiherbes que dificulta que surtin i creixin les males herbes, però que permet l’absorció d’aigua i per tant que aquesta no s’escoli per la superfície de la rotonda.
  • Instal·lació del sistema de reg automàtic. S’ha optat pel reg gota a gota únicament a les zones on hi ha plantacions.
  • Plantada de les diferents espècies noves. S’han plantat espècies que s’adapten bé al clima mediterrani en zones properes al mar, que no agafen plagues ni malures, que consumeixen poca aigua i que no provoquen grans feines de manteniment. Evidentment, ara tenen un tamany petit, ja que a l’hora de plantar és bo fer-ho com més petit millor, però a poc a poc aquestes plantes aniran adquirint volum i seran molt vistoses. Les espècies plantades han estat 3 tipus diferents de Phormium intercalades en 3 files; en un extrem Nasella Tenuisme i en l’altre extrem Calamagrostis.
  • Extensió de pedres a tota la superfície de la rotonda. En concret grava granítica i àrid de Sta. Coloma.
^